Senin kocaman yüreğin yeter

Çerkezköy'de, yardımseverler tarafından Türkiye- Suriye sınırındaki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik başlatılan yardım kampanyasına destek çığ gibi büyüyor. Kimi gıda, kimi battaniye kimi de

Çerkezköy 2.12.2015 17:37:00 0
Senin kocaman yüreğin yeter

'Milli Davaya Milli Yardım' sloganı ile Çerkezköy Belediye Meydanı’nda 27 Kasım Cuma günü başlatılan Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyasına destekler sürüyor.

Kampanyayı gönülden sahiplenen Çerkezköy halkının yardımları, çadırları dolup taşırdı.

AKAY’DAN 750 ADET BATTANİYE
Önceki gün yardım çadırına ziyarette bulunan ve destek sözü veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay sözünü tuttu.

Çerkezköy Belediyesi olarak kampanyaya 750 adet battaniye desteği veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Öncelikle bu anlamlı kampanyada emeği geçen başta Tertip komitesi üyeleri olmak üzere herkese teşekkür ederim.

Allah Bayırbucak’taki Türkmen kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Kampanyaya destek veren tüm Çerkezköy halkından da Allah razı olsun” dedi.

KOCAMAN YÜREKLİ KÜÇÜK KIZ
Çerkezköy ve bölge halkı başlatılan yardım kampanyasını yürekten sahiplenirken, çadıra yapılan bazı yardımlar ise duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Yardım çadırına gelen Perihan Kımık adlı küçük kız cebinden çıkardığı 65 kuruşu göstererek “Ben de yardım etmek istiyorum ama sadece bu kadar param var. Yeterli mi” diye sordu.

Kocaman yürekli küçük kızın bu yardımı karşısında oldukça duygulanan Tertip Komitesi, “Senin ne kadar büyük bir yüreğin var. Yüreğine sağlık.

Sen cebindeki 65 kuruşu Türkmen kardeşlerine gönderecek kadar büyüksün” diye karşılık verdi.


TAKSİ ÜCRETİNİ ALMADI
Çerkezköy’ün tanınan işletmelerinden Kardeşler Yapı da kampanyaya bir minibüs dolusu gıda yardımı ile destek verdi.

Yardım kampanyası kapsamında yaşanan bazı diyaloglar da dikkat çekti.

Bayırbucak Türkmenlerine yardım amacıyla çadıra bir ticari taksi ile gelen bayan vatandaş, taksi ücretini ödemek isteyince, parayı kabul etmeyen taksi şoförü “Sizin yaptığınız bu anlamlı yardıma bizim de küçük de olsa bir katkımız olsun” dedi ve taksi ücretini almadı.

SAMSUNLULARDAN BİR KAMYONET DOLUSU YARDIM
Bayırbucak Türkmenleri için Çerkezköy'de kurulan milli davaya Kapaklı’dan da yardımlar geliyor.

Kapaklı nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan Samsunlular da kampanyaya duyarsız kalmadı.

Kapaklı’da yaşayan Samsunlular adına kampanyaya destek veren Kapaklı Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de Bayırbucak Türkmenleri için bir kamyonet dolusu gıda ve giysi yardımında bulundu.

ÖĞRENCİLER DE KAMPANYAYA SAHİP ÇIKTI
Vatandaşlar kadar öğrenciler de Bayırbucak Türkmenleri’nin yardım çağrısına duyarsız kalmadı.

Çerkezköy'de başlatılan “Milli Davaya Çerkezköy'den Milli Yardım” kampanyası kapsamında kurulan yardım çadırına, poşetler dolusu gıda yardımı getiren Özel Çerkezköy Uğur Temel Eğitim Lisesi öğretmen ve öğrencileri de “Allah Bayırbucak’taki Türkmen kardeşlerimizin yardımcısı olsun” temennisinde bulundu ve kampanyada emeği geçen herkese teşekkür etti.

BUGÜN SON GÜN
Gıda, battaniye, yatak, çocuk maması, giysi gibi ayni yardımlar, son olarak bu akşam saat 21.00’a kadar yardım çadırında toplanacak.

Toplanan yardımlar Tertip Komitesi tarafından temin edilen 3 TIR’a yüklenerek 4 Aralık Cuma günü Cuma Namazı’na müteakip Çerkezköy’den ayrılarak Bayırbucak’a doğru yola çıkacak.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10