Paralel yapı operasyonuna 23 gözaltı

Çorlu'da, cemaate yakınlığı ile bilinen bir derneğin üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Polis, 'FETÖ/PYD silahlı suç örgütüne üye olmak' ve 'suç örgütüne kaynak aktarmak' suçlamasıyl

Çorlu 8.12.2015 17:23:00 0
Paralel yapı operasyonuna 23 gözaltı

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Tekirdağ ve Çorlu Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele ekipleri sabah erken saatlerde ‘paralel yapı' soruşturması kapsamında bir dernek üyelerine yönelik operasyon düzenledi. Evlerinde gözaltına alınan aralarında avukat ve işadamlarının da bulunduğu 23 kişi, Çorlu Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldü. 
BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI
Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca operasyonla ilgili şu açıklama yapıldı: "Cumhuriyet Başsavcılığımızca 1 yıldır yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PYD silahlı terör örgütüne üye olma ve suç örgütüne kaynak aktarma suçlarına ilişkin Çorlu İlçesi ve İstanbul ilinde eş zamanlı yapılan operasyonda aralarında işadamı ve avukatlarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma devam etmektedir."

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10