Kızılpınar'a yatırım müjdesi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Mahallesi'ne 2016 yılında alt ve üst yapı yatırımları için 70 milyonluk yatırım yapılacağı söyledi. Akay, 2016 yılında Kızılpı

Çerkezköy 9.12.2015 16:06:00 0
Kızılpınar

Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında Kızılpınar Mahallesi'ne alt ve üst yapı yatırımları olmak üzere 70 milyonluk yatırım yapılacağı açıklandı. Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü’nün yapacağı alt yapı ihalesinin ardından yaklaşık 30 milyon liralık altyapının yapılacağı Kızılpınar’da altyapı çalışmaları ile birlikte koordineli bir şekilde üst yapı çalışmalarının da startı verilecek. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ise sokak ve caddeler Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi tarafından sıcak asfalt, beton ve parke taş ile kaplanacak ve kaplaması yapılan sokak ve caddelerin kaldırım ve yağmur suyu hatları yapılacak. 

SICAK ASFALT İÇİN 9 MİLYON LİRA

Kızılpınar’da yapılacak olan sıcak asfalt çalışması için 9 milyon liralık bir bütçe ayrıldığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “TESKİ’nin altyapı çalışmalarının tamamlandığı cadde ve sokaklarda hemen yol kaplama ve üst yapı çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Çerkezköy Belediyesi’nin sorumluluk sahasında kalan sokak ve caddeler de Çerkezköy Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve sorumluluk sahasına giren caddeler de ise büyükşehir Belediyesi koordineli bir şekilde yol kaplama ve kaldırım çalışması gerçekleştirecek. Kızılpınar Mahallemizdeki asfalt kaplama, beton yol yapımı, kaldırım ve yağmur suyu yapımı için Çerkezköy ve Büyükşehir Belediyeleri yaklaşık 25 milyon lira civarında bir yatırım yapacak. Hedefimiz altyapı ile beraber koordineli bir çalışma gerçekleştirerek 2016 ve 2017 yıllarında Kızılpınar mücavir alanında kaplaması ve kaldırımı yapılmayan yol bırakmamak."dedi

2016'DA KAPALI PAZAR YERİ YAPILACAK

Kızılpınar’a 2016 yılında Kapalı Pazar Yeri yapılacağı belirten Akay, “Kızılpınar Stadı’nın karşısındaki alanı Kapalı Pazar Yeri yaparak vatandaşlarımızın ve esnafımızın daha modern şartlarda alışveriş yapmasını sağlayacağız. Kızılpınar Kapalı Pazar Yeri projemizin startını Nisan ayı gibi vereceğiz ve kısa sürede tamamlayarak Kızılpınarlı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.Kızılpınar’a bir adet Kapalı Spor Salonu yapılacakı ve mevcut Kızılpınar Stadı iyileştirilip, modernleştirilecek.Her iki proje için yaklaşık 2 milyon lira civarında bir yatırım planlandı."diye konuştu.

PİKNİK ALANI DÜZENLENECEK

Kızılpınar Mahallemizde bulunan Koca Meşe Piknik Alanı’nda düzenleme yapılacağını ve o bölgeyi koruma altına alarak modernize edeceklerini ifade eden Akay, 2016 yılında Kızılpınar’daki park ve yeşil alanların yeniden elden geçirilerek eksikliklerinin giderileceğini, aydınlatmalarının yapılacağını sözlerine ekledi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10