Kültür Merkezi'nin temeli yeni yılda atılacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 'Ortak Projeler' kapsamında Çerkezköy'de yapılacak olan Kültür Merkezi ve YarÄ

Çerkezköy 10.12.2015 18:04:00 0
Kültür Merkezi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerde yapılacak olan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ile ilgili bilgi verdi. Akay, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize yapılacak olan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun yeri ile ilgili plan tadilatları 23 Kasım’da askıdan indi. Proje ve planlama ile ilgili tüm dosyalar ve detaylar Ocak ayı içerisinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilecek. 3 kat şeklinde yapılması planlanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuzun bodrum katının 2 bin 100 metrekare, zemin katının 2 bin 10 metrekare ve 1. katının ise 884 metrekare olması planlanıyor” dedi.
2016'DA YAPILACAK
Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Ortak Projeler’ kapsamında yapacağı Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun ihalesinin 2016 yılında yapılıp, inşaatının başlayacağını belirten Akay, yer ve ihale ile ilgili detayların tamamlanmak üzere olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesini ayırdığını belirtti.
Akay, “Prosedürler tamamlandığı zaman ihaleye çıkılacak ve ardından inşaat başlayacak. Hedefimiz 2016 yılı içerisinde tamamlayarak, Kapalı Yüzme Havuzumuzu hizmete açmak” ifadelerini kullandı.


PAZAR YERİ’NE KÜLTÜR MERKEZİ
Ortak Projeler kapsamında Çerkezköy’e yapılacak bir başka büyük yatırımın da Kültür Merkezi projesi olduğunu sözlerine ekleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Kültür Merkezi Projemizi de bahar ayları ile birlikte başlatıyoruz. Mevcut Pazar Yeri’nin bulunduğu alana yapılacak olan Kültür Merkezi projemiz 4 kattan oluşuyor ve toplam kapalı alanı 9 bin 781 metrekare.Yapılacak olan Kültür Merkezi’nin bodrum katında 650 kişilik konferans salonu, sanat atölyeleri, fuaye alanları olacak. Bodrum katı ise toplam 2 bin 830 metrekare olacak. 3 bin 108 metrekare olarak planlanan zemin katımız da ise sergi salonu, bilim sınıfları, teknik kütüphane, fuaye alanı ve idari kısımlar olacak. Bin 483 metrekare olarak planlanan birinci katımız da ise tiyatro salonu, toplantı salonu ve teraslar olacak. Kültür Merkezi projemizin ikinci katında da fuaye alanı, kafeteryalar, 3 adet sinema salonu ve teras olacak. 3. katımız toplam 2 bin 360 metrekare olarak planlanıyor” dedi.
ÇERKEZKÖY’ÜN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
Kültür Merkezi ve Kapalı Yüzme Havuzu projelerinin hayata geçtiğinde Çerkezköy’ün iki önemli sorununun ortadan kalkacağını belirten Akay, “Halkımıza verdiğimiz sözlerden ikisini daha 2016 yılında hayata geçirmek için kolları sıvadık. İki önemli projemizin temeli yeni yıl ile birlikte atılacak. İnşallah Çerkezköy’ün çehresini değiştirecek, sosyal ve kültürel anlamda ileri taşıyacak iki projemizi en kısa sürede tamamlayarak, Çerkezköylü hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10