Çorlu'da terör operasyonu 11 gözaltı

Çorlu'da, sokaklarda barikat kurarak eylem yapan pkk'nın gençlik yapılanması ydg-h üyesi 11 şüpheli polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda kur

Çorlu 14.12.2015 15:16:00 0
Çorlu

Çorlu'da, geçen 30 Kasım akşamı Tahir Elçi'nin öldürülmesi nedeniyle toplanan 25 kişilik grup Nusratiye Mahallesi'ndeki sokaklara barikat kurdu. Dağılması için uyarılarda bulunan polis ekiplerine taş ve havai fişekli karşılık veren eylemcileri polisin panzerden sıktığı tazyikli su ve biber gazıyla müdahalesinin ardından dağıldı.
ÖRGÜT DÖKÜMANLARI ÇIKTI

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, eylemlere katılanlara yönelik dün şafak vaktinde operasyon düzenledi. Terör ekiplerinin yanı sıra operasyona Çevik Kuvvet ve Özel Harekat timleri ile panzerde destek verdi. Terör örgütü pkk'nın gençlik yapılanması olan ydg-h üyesi olduğu belirtilen 11 kişi evlerinde gözaltına alındı.Mahkeme kararıyla evlerde yapılan aramalarda ise çok sayıda kuru sıkı tabanca, döner bıçakları ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe'nin bizzat yönettiği operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturma sürüyor.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10