TSD'den memur adaylarına kurs

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şubesi Başkan yardımcısı Sakine Arslan, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için Çerkezköy Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte açacaklarÄ?

Çerkezköy 15.12.2015 17:35:00 0
TSD

TSD Çerkezköy Şubesi ve Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi tarafından EKPSS’ye hazırlık için ortaklaşa olarak düzenlenecek kursların ücretsiz olacağını belirten Arslan, "Kurs hafta içi 4 gün (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe) günleri verilecek. Kursa başvurular TSD Çerkezköy Şubesi ve Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nden kabul edilecek. Önümüzdeki hafta başlayacak olan kurslara başvurmak için adayların sadece kimlik fotokopisi olması yeterli olacak. Başvurular kursun açılışının bir hafta sonrasına kadar devam edecek. Kurs saatleri ise 18:30 ile 21:30 arasında olacak."dedi.
SINAV 24 NİSAN'DA
ÖSYM tarafından ilan edilen sınav takvimine göre 24 Nisan 2016’da yapılacak EKPSS’de lise, önlisans ve lisans mezunları yazılı sınava tabi tutulacakken ilkokul ve ortaokul mezunları ise yazılı sınava girmeden kura ile atanacaklar. Yazılı sınav başvuruları 23 Şubat 9 Mart, kura başvuruları ise 3 Mayıs 16 Mayıs tarihleri arasında kabul edilecek. 24 Nisan 2016 Pazar günü yapılacak sınavın sonuçları ise 18 Mayıs’ta ÖSYM tarafından açıklanacak.Adayların sınava başvurmak için ÖSYM başvuru merkezlerine gelmeden önce bulundukları ilde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerine giderek başvuru yapacakları engel grubunu belirten onaylı ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini kendileri için yukarıda belirtilen süreler içerisinde almaları gerekiyor. Bu belgeyi almayan veya başvuru esnasında yanında bulundurmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecek. Adaylar başvuru koşullarını ÖSYM’nin http://www.ösym.gov.tr adresinden de öğrenebilecekler.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10