Yine aynı yöntem

Çorlu'da, 60 yaşındaki emekli kadın M.Ş.'yi telefonla arayıp, kendisini 'Polis memuru Sibel' olarak tanıtarak bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini söyleyen dolandırıcılar 1 gün iç

Çorlu 21.12.2015 10:14:00 0
Yine aynı yöntem

Esentepe Mahallesi’nde oturan emekli kadın M.Ş.’yi ev telefonundan arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıttı. Dolandırıcılar, kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini ve operasyon düzenlemek için para vermesi gerektiğini öne sürdü. Paniğe kapılan M.Ş., banka hesabından çektiği 30 bin lirayı eve gelen ve polis zannettiği kişiye verdi. Dolandırıcılar daha sonra yeniden telefon açarak M.Ş.’den yeniden para vermesini istedi. Bu kez de M.Ş. evdeki 21 çeyrek altın, 3 yüzük, 1 adet altın kolye, 2 bilezik ile 4 bin 900 lira parayı dolandırıcılara teslim etti. Üçüncü kez para isteyen dolandırıcılara banka hesabından çektiği 50 bin lirayı veren M.Ş. aynı gün içerisinde ziynet eşyalarının yanı sıra 84 bin 900 lirayı polis sandığı kişilere verdi.

DAHA FAZLASINI İSTEYİNCE
Aldıkları paralarla yetinmeyen dolandırıcılar 1 gün sonra yeniden telefonla aradıkları M.Ş.’den 50 bin lira daha yatırması gerektiğini ve operasyonun bitmek üzere olduğunu söyledi. Banka hesabında hiç parası kalmayan M.Ş.’ye kredi çekmesi için tavsiye bulunan dolandırıcılar parayı acilen istediklerini söyledi. Bankaya kredi başvurusu yapan M.Ş. işlemlerin uzun süreceğini düşünerek komşusuna gidip borç istedi. Komşusu M.Ş.’nin dolandırıldığını anlayıp polise haber verdi. 3 kişi oldukları belirlenen dolandırıcıları takibe alan polis ekipleri, M.Ş.’nin evine parayı teslim almak için gelen dolandırıcılardan Berfin Y.’yi suçüstü yakalayıp gözaltına aldı. Diğer 2 şüpheli ise kaçtı.
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Berfin Y.’nin emekli M.Ş.’ye kendisini ‘polis memuru Sibel’ olarak tanıttığı öğrenildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Berfin Y., çıkarıldığı mahkemece ‘dolandırıcılık’ iddiasıyla tutuklandı. Firar eden 2 kişinin yakalanması için polis başlattığı soruşturma sürüyor.
GEÇEN HAFTA DA OLMUŞTU
Çorlu'da, geçen hafta da buna benzer bir olay yaşanmış, 65 yaşındaki Z.E., kendisini arayıp komiser olarak tanıtan M.B. tarafından 200 bin lira dolandırılmıştı. Polis ekiplerince güvenlik kameralarından kimliği tespit edilen M.B., İstanbul’da yakalanarak getirildiği Çorlu’da tutuklanmıştı.
Polis, hiç bir kamu görevlisinin vatandaşlardan yapılacak olan bir operasyon için kesinlikle para talep etmeyeceğini belirterek, vatandaşların bu tür olaylarla karşılaşması üzerine telefonu kaqatıp hemen 155 Polis İmdat hattını araması gerektiğini tekrar hatırlattı.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10