İkinci kez buluştular

Türkiye Beyazay Derneği'nin 'Aşmak için hareket' proje kapsamında, engelli ve engelsiz sporcular Çerkezköy'de ikinci kez bir araya geldiler ve Belediye Spor Tesisleri'nde futbol maçı yaptılar Projenin ikinci b

Çerkezköy 21.12.2015 10:17:00 0
İkinci kez buluştular

Bu projenin çok anlamlı bir sosyal proje olduğunu ve engelli ve engelsiz bireylerin bir arada spor yapmalarının amaçladığını belirten Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, “İçine kapanan engelli çocuklarımızın duyguları, gizli yetenekleri bu sayede ortaya çıkıyor. Engelsiz çocuklarımızla spor yaparak topluma adapte oluyorlar. Engelsiz çocuklarımız engelli bireylerle spor yapınca sağlıklarına şükrediyorlar. Çocuklarımızı milletimize ve ailesine güzel birer birey olarak yetiştirmeye gayret ediyoruz. Amacımız birlik ve beraberliği sağlamaktır."dedi.

 

 

Etkinliğin engelli ve engelsiz bireylerin birlikte spor yapmalarına imkan tanıdığını belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, projenin Cumhurbaşkanlığı himayesinde hayata geçirildiğini söyledi. Projenin sağlıklı çocuklar yetiştirmeye yönelik bir proje olduğunu vurgulayan Kubilay, "Bu proje yaklaşık 100 bin engelli ve 100 bin engelsiz çocuğumuzu kaynaştırmayı hedefleyen bir projedir. Bu projenin mimarı ise Türkiye Beyazay Derneği’dir.Tüm gençlerimizi, çocuklarımızı bu projeye destek olmaya davet ediyoruz. Projenin asıl amacı engelli kardeşlerimizin eğitimine destek vermektir. Bu amaçla proje sporla da bütünleşti. Sevgi, saygı, eğitim ve spor her engeli aşıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Konuşmaların ardından engelli ve engelsiz bireyler ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Metin Aysal ile birlikte sahaya çıktı ve birlikte futbol maçı yaptılar.
Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10