Polis ve savcıdan sonra şimdi de MİT'çi oldular

Gün geçmiyor ki ülkenin dört bir yanından iletişim yoluyla dolandırıcılık haberleri gelmesin. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişilerin yaşlı vatandaşları 'bilgileriniz terör örgütün

24.12.2015 10:17:00 0
Polis ve savcıdan sonra şimdi de MİT

Güvenlik birimlerinin "Bu tür telefonlara inanmayın" yönünde yaptığı açıklamalara rağmen, dolandırıcılar korkuttukları insanları ağına düşürmeye devam ediyor. Şimdi de kendilerini MİT mensubu olarak tanıtan kişiler dolandırıcılık yapmaya çalışıyor. İstanbul’da yalnız yaşayan emekli kadını ‘9155’ numaralı hattan arayan çete, “PKK’ya operasyon yapıyoruz” diyerek yaşadığı ev ile yazlığını 240 bin liraya sattırdı. 50 bin liralık ziynet eşyasını da kaptıran kadın sokakta kaldı. İstanbul Güngören’de yaşayan 62 yaşındaki G.A. telefonunu internet üzerinden kimliği belirsiz bir kişi aradı. Arayan numaranın “9155” olduğunu gören kadın, telefonu açtı. Karşıdaki kişi kadına, “Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 9’uncu şubesinden arıyoruz” dedi. “155’i anladım da 9 ne” sorusu üzerine G.A.’yı “9’uncu şube dedik” diyerek azarladı. Ardından da “PKK’ya kara para operasyonunda adın var. Seni kurtaracağız, kimseye haber vermeden söylediklerimi yap, yoksa senin ve ailenin başı büyük derde girer” dedi.

‘ACİL YAZLIĞINI SAT’

Altunay’ı ertesi gün tekrar arayan dolandırıcı, “Altınoluk’ta bir yazlığın var, acil nakit veren bir emlakçıya sat. Merak etme sonra iade ettireceğiz” diye konuştu. MİT’e yardım ettiğini düşünen G.A., yazlığı 60 bin liraya sattı. Sahtekar 3. kez aradığında ise hedefinde evdeki 50 bin lira değerindeki altınlar vardı. “Yazlığın parası ve altınlarını poşete koy, apartman kapısına gel, görevlimiz alacak” dedi. Kadın da söyleneni yaptı. Poşeti alan dolandırıcı G.A.’nın peşini bırakmadı. Bu defa “Güngören’deki evini de acil sat. Parayı dolara çevir. Seri numaralarını kaydedip alacağız” dedi. “Devlet, bu iyiliğinin mükâfatını fazlasıyla verecek” telkininde bulunmayı da ihmal etmedi. G.A., aile mirası daireyi de 180 bin liraya satıp parayı dolandırıcılara teslim etti.

‘DOSYANI KAPATTIK’

Çete, son olarak yaşlı kadının bankadan 350 bin lira kredi çekmesini istedi. Ancak kredi başvurusu olumsuz yanıt alınca dolandırıcılar “Merak etme dosyanı kapadık” deyip sırra kadem bastı. G.A. ancak olayı bir akrabalarına anlatınca dolandırıldığını anladı. 2 evini de sattığı için kalacak yeri olmayan kadın, bir yakınının evine sığınmak zorunda kaldı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10