Dualarla uğurlandılar

Çerkezköy'de yaşayan 80 kişi, yakınları tarafından dualarla Umre'ye uğurlandı Çerkezköy Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezine bağlı Çerkezköy Semerkant Beşir Derneği v

Çerkezköy 24.12.2015 14:15:00 0
Dualarla uğurlandılar

Burada Umreye gideceklerle ve yakınlarıyla sohbet eden Çerkezköy Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Aydın Şanlı, “Umre, Müslümanların Kabe'yi hac mevsimi dışında ziyaret etmelerine denir. Umre ziyaret demektir.

 

Fıkhı tanımı, hac gibi bir zamana bağlı olmadan ihrama girerek Kabe'yi tavaf,  etmek, tıraş olmaktır.Umre kelimesi Kur'an ve hadiste geçer. Kur'an'da: "Haccı ve umreyi Allah için tam yapın" şeklinde olan ifade, hadiste: "İki umre, arasındaki küçük günahların kefaretidir” denilmektedir. Bu  Kutsal topraklara Umre için gidecek olan arkadaşlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Allah herkese Umreye gitmeyi nasip etsin dedi.

 

 

200 KİŞİLİK KAFİLE

Çorlu Havaalanından uçakla direk Mekke’ye gideceklerini belirten Şanlı, "Türk Hava Yolları ile yaptığımız görüşme neticesinde bir uçak dolduracağımızı söyledik. Çerkezköy, Çorlu ve Kapaklı'dan toplam 200 kişilik umre kafilesi bulunuyor."dedi.

 

Ardından Umreye gidecekler ve yakınları birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi ve dualar eşliğinde konvoy halinde Çorlu Havaalanına hareket etti. Umre kafilesi saat 11.30 uçağıyla kutsal topraklara gittiler.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10