Okulda yangın paniği

Çerkezköy'de, 200 öğrencinin eğitim gördüğü Özel Uğur Temel Lisesi'nde elektrik kontağının şase yapması sonucu çıktığı tahmin edilen yangında büyük panik yaşadı.

Çerkezköy 25.12.2015 11:56:00 0
Okulda yangın paniği

Okul duman altında kalırken, öğrenciler hemen öğretmenleri tarafından dışarı çıkartıldı. Çatıya da sıçrayan yangını itfaiye ekipleri söndürdü. Yangın, bugün saat 11.30 sıralarında Fatih Caddesi üzerinde bulunan  Özel Uğur Temel Lisesi'nde meydana geldi.

 

 

Sabah saatlerinde Gazi Osmanpaşa Mahallesinin  büyük bölümünde elektrik kesintisi yaşandı. Elektriklerin gelmesinden bir süre sonra, iddiaya göre okulun elektrik panosu kısa devre yaptı ve kablolar tutuştu. 

 

 


ÖĞRENCİLER TAHLİYE EDİLDİ
Yangın kısa sürede büyüdü ve çatıya da sıçradı. Okulun içi duman altında kalırken, öğrenciler büyük bir korku yaşadı ve öğretmenlerinin gözetiminde okuldan dışarı çıkartıldı.

 

 

Okul yönetiminin haber vermesiyle kısa sürede olay yerine itfaiye ve polis ekipleri geldi.
İTFAİYE MÜDAHELE ETTİ
Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, yangının elektrik aksamından kaynaklandığı tespit edilince hemen TREDAŞ ve GAZDAŞ ekiplerine haber verildi.  Kısa sürede gelen bu ekipler hemen doğalgaz akışını ve elektrik akımını kesti.  Ardından da itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.Bu sırada binanın alt katında bulunan bir işyerinin de elektrik panosundan alevler yükselince panik arttı. Ekiplerin hemen müdahalesiyle bu yangın söndürüldü.  

KORKULU GÖZLERLE İZLEDİLER
Yangın sonrası paniğe kapıldığı için üzerlerine montlarını bile alamadan korkuyla hemen  dışarı çıkan öğrenciler. çaresizce ekiplerin çalışmalarını izledi.

 

 

Birçok öğrenci birbirine sarılarak gözyaşı döktü. Ağlayan öğrencileri öğretmenleri ve arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Her sınıfın öğretmeni ise, öğrencilerinin hepsinin dışarıda olup olmadığını tespit etmek dışarıda yoklama yaptı. Öğrenciler ise telefonlarına sarılarak ailelerine haber verdi. 

 

 


ERDOĞAN BİLGİ ALDI
Yangını haber alan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, hemen okula geldi ve öğretmenler ve itfaiye ekiplerinden yangın hakkında bilgi aldı.

 

 

Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmasının ardından dün söndürülürken eğitime ara verildi ve öğrenciler evlerine gönderildi.

 

 


İtfaiye ve polisin yangınla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.
Haber/Fırat KESKİNKILIÇ


0282 726 91 91
0282 747 65 10