Okuma yarışması herkese açık

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile birlikte 'Çerkezköy Okuyor' projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Çerkezköy 28.12.2015 17:50:00 0
Okuma yarışması herkese açık

Çerkezköy Okuyor  yarışmasının herkese açık olduğunu belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Gerek birey, gerekse toplum olarak daha ileri gidebilmemiz, daha çok okumamız ile mümkün olacaktır. Bu nedenle okuma bilincini yaygınlaştırmalıyız. Projenin bu yıl daha etkili olacağına inanıyorum. Bizim çok çalışıp ‘En Çok Çerkezköy Okuyor’ dedirtmemiz lazım. Eğitimde marka kent olma iddiamızı gerçekleştirmek için bu projeler çok önemlidir. Tüm halkımızı projeye katılmaya davet ediyorum” dedi.

DERNEKLERE SESLENDİ
Kubilay, “Vatandaşlarımıza daha çok okuma imkanı sunmalıyız. Buradan ilçemizdeki hemşeri derneklerine sesleniyorum. Dernek binalarında okuma köşeleri oluşturun. Üyelerinize kitap okutun” dedi.
22 BİN ÖĞRENCİNİN KATILMASI BEKLENİYOR
Proje Koordinasyon biriminin 1 aydır çalıştığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan da “Okunacak kitaplar belirlendi. Yarışmaya katılım için başvurular başladı ve Mart ayı sonuna kadar devam edecek. 14 Mayıs’ta değerlendirme sınavı yapılacak. 25 Mayıs’ta düzenlenecek gece ile dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek. Projeye 22 bin öğrenci ve bir o kadar da vatandaşın katılması öngörülüyor. Katılımcılara okudukları her kitaptan 10’ar soru sorulacak” ifadelerini kullandı.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10