Esnaf 2015'den umduğunu bulamadı

Çerkezköylü esnaflar 2015 yılının beklentilerine cevap vermediğini ve umduklarını bulamadıklarını, 2016 yılının beklentilerine cevap verecek bir yıl olmasını temenni ettiklerini belirttiler.

Çerkezköy 30.12.2015 16:32:00 0
Esnaf 2015

2015 yılının umdukları gibi geçmediğini belirten Coraltravel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Çorbacı, “2015 yılından oldukça umutluyduk. Ancak 2015 yılında biz sektör olarak umduğumuzu bulamadık.Özellikle’de 2015 yılında ard arada iki seçim yaşadık  ve bu seçimlerinde etkisi oldu. Son aylarda da yaşanan Rusya krizi nedeniylede  de işlerimiz etkilendi ve insanlarımızın kararsızlığı da eklenince piyasalarda olumsuz etki yapması işlerde istikrar sağlanamadı.Yinede umudumuz her yıl olduğu gibi bu yeni yılda da yeni yıla umutla bakıyoruz. İnşallah düşündüğümüz gibi olmaz da beklentilerimize cevap veren bir yıl olur diyorum. Ayrıca 2016 yılında tren seferlerinin başlamasını da sabırsızlıkla bekliyoruz.İnşallah  başka bir erteleme olmaz da verilen tarihte İstanbul tren seferleri başlar umudunu taşıyoruz.”dedi.

BEKLENTİLERİMİZE CEVAP VEREN BİR YIL OLMADI
Her yeni yılda olduğu gibi 2015 yılına da umutla başladıklarını, ancak beklentilerine cevap veren bir yıl olmadığını belirten Kaşarcı Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kaşarcı, "İnşallah 2016 yılı 2015 yılından daha iyi bir yıl olurda beklentilerimizi gerçekleştiririz diye düşünüyoruz.Her iş kolunda faaliyet gösteren büyük ve küçük ölçekli işyerlerinin 2016 yılının beklentilerine cevap verecek bir yıl olmasını diliyorum.”dedi.
BÜYÜME TREDNİDİ GERÇEKMLEŞTİREMEDİK
İtimat Cam firması sahibi İsmail Aran ise, “2015 yılında biz sektör olarak her ne kadar olumsuz etkilenmiş olsak da yine yoğun bir yıl geçirdik. Ancak bu demek değil ki her şey dört dörtlü gerçekleşti. Biz kendi sektörümüzde piyasanın durumuna göre hareket etme yönüne gittik. Sıkıntılarımız olmadı değil. Ama büyüme tirendi hedeflemiştik bunu gerçekleştiremedik. 2016 yılının çok farklı bir yıl olmasını diliyoruz ve farklı düşüncelerimiz var.2016 yılında firma olarak büyümeyi hedefliyoruz.15 kişi olan çalışan kadromuzu yeni açacağımız üretim merkezimizle birlikte çalışan kadromuzu 50’ye çıkartmayı düşünüyoruz. Özelliklede Çerkezköy’ün Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri gelecek vaat etmesi nedeniyle bu mahallelerimize yatırım yapmayı planlıyoruz. Kızılpınar Mahallemize yeni bir üretim merkezi daha açarak üretimimizi buraya kaydırarak büyümeyi gerçekleştirmek istiyoruz. İnşallah bizler için iyi bir yıl olması umudu taşıyoruz.”dedi.

 

2016 YILININ ZORLU GEÇECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

2015 yılında bir türlü beklentilerinin gerçekleşmediğini belirten Ata Tarım Sahibi Ulaş Cesur, “2015 yılında beklentilerimizin gerçekleşmemesinin başlıca nedenler iki seçim geçirmemiz etkili oldu. Kısaca sektör olarak sıkıntılı bir yıl geçirdik. Ayrıca 2015’in son aylarında birde Rusya krizi yaşamamız esnafın işlerini zora soktu.Şu an piyasalarda bir tedirginlik var.Bu nedenle esnaflar olarak 2016 yılında da zorlanacağız.İnşallah zor günler yaşamayız.Özellikle sektörümüzde Rusya krizi seracılar için büyük bir sıkıntı yaratacağa benziyor.Bu da bizlere yansıyacak olması bizleri tedirgin ediyor.Buna rağmen yinede 2016 yılına umutla bakmak istiyoruz.”dedi.

 

2016 YILININ UMUT YILIMIZ OLMASINI İSTİYORUZ

Çerkezkent Kahveci Efendi işletme Sahibi Sinan Yüce, işyerini 2015 yılı ortalarında faaliyete geçirdiğini ancak sektöründe yeni olması dolayısıyla beklentisinin en az bir yıl geçmiş olması gerektiğini belirterek, “Bu sektörde daha yeniyiz.2015 yılının ortalarında hizmet vermeye başladık. Amacımız bir yıl süre içerisinde tutunarak ayakta kalma olarak hedef koyduk. Bu nedenle 2015 yılında fazla bir beklenti içerisinde olmadık.

 

Tek amacımız ayakta kalmaktı. Zorda olsa ayakta kalmayı başardık.Yeni 2016 yılının 2015 yılından çok daha iyi olması temennisi içindeyim.İnşallah herkesin beklentileri olmak üzere biz esnaflarında beklentilerine cevap veren bir yıl olmasını diliyorum.”dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10