Facia yaşanabilirdi

Çerkezköy'de pazar günü etkili olan yoğun kar yağışı sonrası, Çerkezköy Belediyesi eski başkanlarından Mehmet Uz döneminde yapılan Kapalı Pazar Yeri'nin çatısı, tavanda biriken karın

Çerkezköy 4.01.2016 11:05:00 0
Facia yaşanabilirdi

Çökmenin, tezgahların kurulu olduğu pazar günü gündüz saatlerinde yaşanmaması olası bir facianın önüne geçti.

 

YA PAZAR ACIKKEN OLSAYDI

Olası bir faciadan dönüldüğünü belirten Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir, “Allah’tan bu olay, pazarın kurulduğu saatlerde meydana gelmedi.  Pazar günü, burada tezgahların açılarak pazarın kurulmuştu. Eğer bu felaketi pazarın kurulduğu saatlerde yaşasaydık, inanılmaz derecede büyük bir felaket yaşayabilirdik. Allah korudu. Allah’ımıza şükürler ediyoruz” dedi. Çerkezköy Belediyesi'ne seslenen Aydemir, “Burası ömrünü tamamlamış bir pazar yeri ve çürümüş durumda. Burasının çok acil elden geçirilmesi gerekiyor. Biran önce tadilata sokulsun burası ve esnafımızın mağduriyetini bir an önce gidersinler” ifadelerini kullandı.

 

HAFTADA 2 GÜN KURULUYOR

Perşembe ve pazar günleri bu alanda pazar kurulduğunu ve binlerce kişinin buraya alışverişe geldiğine dikkat çeken Aydemir, “Müşterilerimiz bu çatı altından geçiyordu. İnanılır gibi değil.

 

Bu felaketi pazarın kurulduğu saatlerde yaşasaydık, binlerce insan bu çatının altında gömülürdü. Bunun vebalini kim çekecekti, sorumlusu kim olacaktı? Bir an önce bu pazarın iyileştirilmesi için mücadele edilmeli” diye konuştu.

 

 

ENKAZ KALDIRMA SÜRÜYOR

Çerkezköy Belediyesi ekipleri, çökmenin ardından ortaya çıkan enkazı kaldırmak için çalışmaları sürdürüyor.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10