İkinci hayata merhaba

Çerkezköy'de evli ve 3 çocuk babası 7 torun sahibi 51 yaşındaki İmdat Kalaycı, göğüs ağrısı şikayeti sonrası ambulansla kaldırıldığı Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kalp krizi

Çerkezköy 4.01.2016 14:34:00 0
İkinci hayata merhaba

Çerkezköy'de 31 Aralık günü evinden işine gitmek için çıkan İmdat Kalaycı, yolda göğüs ağrısı yaşayınca hemen 112 Hızır Acil Servisi'ni arayarak yardım istedi.Ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İmdat Kalaycı’nın kalp krizi geçirdiği tespit edilince, acil olarak daha donanımlı olan Özel İrmet Hastanesi’ne ambulansla sevk edildi.

YOLDA KALBİ DURDU
Hastane yolunda Kalaycı'nın kalbi durdu. Kısa sürede Özel İrmet Hastanesi'ne ulaştırılan Kalaycı'ya, burada doktorlar tarafından müdahalede bulunuldu ve duran kalbi çalıştırıldı. Daha sonra Kardiyoloji Uzmanı Cihan Dündar tarafından Kalaycı'ya anjiyo yapıldı. Hastanın damarlarından birinin yüzde 100 tıkalı olduğunun tespit edilmesinin ardından yaklaşık 20 dakika süren operasyonun ardından tıkanan damar açıldı.
Operasyonun ardından korener yoğun servisine alınan kalaycı, 2 saat sonra kendine geldi.Kalaycı'nın günde 2 paket sigara içtiği öğrenildi. Yeni yıldan hemen önce İmdat Kalaycı'nın hastanelerine getirildiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Cihan Dündar, Kalaycı'nın sağlık durumunun iyi olması nedeniyle keyiflerinin yerinde olduğunu belirterek, “Hastamız yaklaşık 1 yıldır hastanemizde. Şimdi durumu çok iyi” diye espiri yaptı.
Yolda göğsünün sıkıştığını belirten Kalaycı, "Arabanın marşına bastığımda sıcak sıcak ter dökmeye başladım. Araçtan inip geri döndüm. Hemen 112 arandı. Ambulansa bindikten sonrasını hatırlamıyorum. Allah sağlığıma kavuşmamı sağlayan doktorlarımızdan ve hastane çalışanlarından razı olsun” dedi.
oğlu Müjdat Kalaycı ise, “Allah doktorlarımızdan razı olsun. Babamı geri döndürdüler” dedi.
Haber / Ahmet KILAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10