Yerli kömüre yasak

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen Mahalle Çevre Kurulu toplantısında; hava kirliliğinin yoğun olarak yaşandığı ve temiz enerji kullanımı sağlayacak

Tekirdağ 4.01.2016 15:34:00 0
Yerli kömüre yasak

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda hava kirliliğine karşı önemli kararlar alındı.

Gerçekleştirilen Mahalle Çevre Kurulu toplantısında; hava kirliliğinin yoğun olarak yaşandığı ve temiz enerji kullanımı sağlayacak altyapısı bulunan ilçe merkezlerinde yerli kömür kullanımının yasaklanarak kademeli olarak alternatif temiz enerji kullanımına geçilmesine karar verildi.

TEMİZ HAVA EYLEM PLANI UYGULANACAK

Kurul toplantısında ayrıca; Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce hazırlanan Tekirdağ İli Temiz Hava Eylem Planı’nın ilgili tüm kurum ve kuruluşlarca uygulanması kararı alındı.

Kurul toplanışında 2016 yılı Tıbbı Atık bertaraf ücretinin belirlenmesi, Ulusal Geri Dönüşüm Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında geri dönüşüm sisteminin etkin bir yapıya kavuşturulması gündem konuları görüşülerek Mahalli Çevre Kurulu üyelerince oy birliği ile karar alındı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10