Bulgaristan'dan Türkiye'ye göçü anlatan tiyatro oyunu ilgi gördü

Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan bir ailenin öyküsünü anlatan "Türkiye Kayası" adlı tiyatro oyunu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Halkla İlişkiler Müd

Çerkezköy 6.01.2016 14:45:00 0
Bulgaristan

ÇOSB Müdürlüğü Konferans Salonu’nda İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından hazırlanan “Türkiye Kayası” adlı tiyatro oyununu Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Kapaklı Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Çerkezköy OSB Halkla İlişkiler Müdürü Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan ile çok sayıda davetli izledi.
Fehime Seven tarafından 16 yaşındayken kaleme alınan Türkiye Kayası adlı tiyatro oyununu Şükrü Türen yönetti.

 

 

Oyunculuklarını Sevtap Çapan, Hakan Yavaş, Hikmet Körmükçü, Kubilay Penbeklioğlu, Nevzat Çankara ve Selim Can Yalçın'ın üstlendiği tiyatro oyununda,  Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan bir ailenin öyküsü anlatıldı.Geçmişlerini, anılarını ve hayallerini yaşadıkları yerde bırakıp yeni ümitlerle yola koyulan bu ailenin, Türkiye sınırında karşılaştıkları olaylar komedi ve dram unsurları ile birlikte sahnelendi. 2 perde halinde sahnelenen oyun büyük beğeni topladı.

 

 

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ
Tiyatro oyununu ardından Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, oyunculara çiçek takdim etti. Tiyotro oyununu izlemeye gelen davetlilere ve oyunculara teşekkür eden Sözdinler, "ÇOSB olarak gerçekleştirdiğimiz sosyal ve kültürel etkinliklerimiz 2016 yılında da artarak devam edecektir.

 

 

Salonumuzda 17 Ocak’ta başka bir oyun sergilenecek. Şimdiden hepiniz davetlisiniz” dedi.
Haber / Ahmet KILAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10