Katil Hasan'ın heykeli dikilecek

Süleymanpaşa Belediye Meclisi, Ekrem Eşkinat başkanlığında yılın ilk toplantısını yaptı.

Süleymanpaşa 7.01.2016 16:10:00 0
Katil Hasan

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda 21 gündem maddesinin yanı sıra belediye meclisinin aralık ayında yapmış olduğu toplantısında ihtisas komisyonlarına havale edilen evraklar görüşülerek karara bağlandı.

TAHTA KURUSU EZMİŞ
Meclis toplantısında, kente ait değerlerin gelecek kuşaklara tanıtılması ve aktarılması amacıyla; tahta kurusunu ezdiği için arkadaşları tarafından şaka maksatlı 'katil' lakabı takılan ve bu lakapla anılan klarnet sanatçısı Hasan Gizlenci'nin heykelinin Süleymanpaşa İlçesinde uygun görülen bir yere dikilmesi talebi görüşüldü. Söz alan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Soyut heykellerin yanı sıra somut heykeller konusunda da adım atmak istiyoruz. Bu şehrin marka değeri olmuş kişilerinin heykellerini şehrimize kazandırmak istiyoruz. Hasan Gizlenci Tekirdağ kadar tanınan ünlü bir klarnet sanatçımız. Onu da ödüllendirmek ve ölümsüzleştirmek için meclisimize böyle bir talep getirdik.” diye konuştu.
SADECE LAKAP
Meclis üyelerinden AK Partili Sezai Çetin, katil isminin çocuklar için sakıncalı olup olmayacağının tartışılması gerektiğini belirterek, heykelin önüne 'Katil Hasan’ diye mi yazacağız? Yoksa Hasan Gizlenci diye mi yazacağız?” diye sordu. Bu soru üzerine söz alan MHP’li meclis üyesi Rüştü Özgün, "Katil Hasan diye bir şey yok. O bir lakap. Herhangi birini öldürmüş değil. Bildiğim kadarıyla tahta kurusu öldürmüş. Şakadan bir isim konulmuş.”dedi.
Bu sözler üzerine Eşkinat, heykelin önüne hem Katil Hasan’ın ismini hem de asıl ismi olan Hasan Gizlenci isminin yazılacağını ifade etti.
 



 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10