Çalışmalara hayran kaldı

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kapaklı Şubesi bünyesinde açılan Ahşap Süsleme ve Boyama Kursu'nu ziyaret etti. Kursiyerlerin yaptığı çalışmaları çok

Kapaklı 7.01.2016 17:40:00 0
Çalışmalara hayran kaldı

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kapaklı Şubesi bünyesinde açılan Ahşap Süsleme ve Boyama Kursu’nu ziyaret etti. Kursiyerlerin yaptığı çalışmaları çok beğendiğini belirten Gürbüz, engelli vatandaşlar için ikinci dönem Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS( kursu verileceği söyledi. Kursta ise Türkçe, Coğrafya ve Matematik dersleri verilecek.

TSD Kapaklı Şubesi’ni ziyaret eden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, dernek bünyesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan Ahşap Süsleme ve Boyama Kursu’nu ziyaret etti.
Kaymakam Gürbüz ve beraberindekileri Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bayram Çoğu, TSD Kapaklı Şube Müdürü Hayati Çakan ve dernek üyeleri karşıladı.

 

 

9 KURSİYER VAR
Kurs eğitmeni Emine Yılmaz, kurs hakkında Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’e bilgiler verdi. Kursun 21 Kasım 2015 tarihinde başladığını ve 24 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edeceğini belirten  Yılmaz, "9 kursiyerimiz var. Çalışmalarımızı burada dernek binasında yapıyoruz. Ahşap boyama ve süsleme çalışmaları ile başlayan kursumuzda daha sonra kapı süslemeleri yaptık. Geri dönüşüm malzemelerini kullanarak peçetelik, tabak altlığı ve abajür gibi süs eşyaları yaptık. Kursumuz çeşitli el sanatları ve süslemeleri ile devam ediyor” dedi.

 

 

ÇOK BEĞENDİ
Kursiyerlerin yaptığı çalışmaları çok beğendiğini belirten Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, derneğin ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. Bazı dernek üyelerinin evlerinin içinde rahat dolaşabilmeleri için manuel tekerlekli sandalyeye ihtiyaçları olduğunu söyleyen TSD Kapaklı Şube Müdürü Hayati Çakan, “Kapaklı Belediyesi son iki aydır derneğimize yardım edemiyor. Bizim de paramız yok. Bunun için sizden yardım bekliyoruz” dedi. Bunun üzerine Gürbüz, hayırsever bir vatandaşın bir engelliye akülü sandalye temin etmek istediğini belirterek, “Bu akülü sandalye ile birlikte iki adet de manuel tekerlekli sandalye alırız. Biz bunları size teslim ederiz. Siz de ihtiyaç sahiplerine verirsiniz” dedi.
Kaymakam gürbüz daha sonra ilçedeki engelli vatandaşlara EKPSS kursu verilip verilmediğini öğrenmek istedi. Konuyla ilgili konuşan İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bayram Çoğu da “İkinci dönem EKPSS kurslarımız başlayacak. İsteyen engelli vatandaşlarımıza Türkçe, Coğrafya ve Matematik dallarında kurs verilecek” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10