Ekşi: 10 kez dünyaya gelsem bu mesleği seçerdim

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla CHP eski İstanbul Milletvekili ve Basın Konseyi eski Başkanı gazeteci Oktay Ekşi, "Çalışan Gazetecile

Tekirdağ 11.01.2016 13:47:00 0
Ekşi: 10 kez dünyaya gelsem bu mesleği seçerdim

Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi yılmaz İçöz Sahnesi'nde gazeteci Oktay Ekşi'nin
“Çalışan Gazeteciler ve Özgürlükleri” konulu konferansına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve eşi Gülseren Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Oral Karakaya, Daire Başkanları, Birim Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.
Gazetecilik mesleğinin zorluklara değinen Ekşi, mesleğe nasıl başladığını ve mesleğini icra ederken yaşadığı sorunları anlattı. Gazetecilik mesleğine duyduğu aşkı dile getiren Ekşi, “Eğer dünyaya 10 kere de gelmek mümkün olsa 10’unda da bir kere bile tereddüt etmeden gazetecilik mesleğini tercih ederdim.” dedi.

 

 

İSTİHDAM SORUNU
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün anlam ve önemine de değinen ve zaman içerisinde hiçbir şeyin değişmediğini ifade eden Ekşi, “Asıl sorun gazetecilerin meslek platformunda hak ettikleri noktaya ulaşamadan sömürülmeleridir. Bu sorunun temelinde istihdam sorunu yatmaktadır. Kabul etmeliyiz ki gazetecilik fevkalade cazip bir meslektir. Eminim bu düşüncelerim birçok genç için de geçerlidir. Çünkü gazetecilik sıfatı taşıdığınız o anda size daha önce tahayyül bile edemediğiniz bir güç kazandırır. Bu gücü doğru bir şekilde kullanmak çok önemlidir.” dedi.
BASIN GÖREVCİNİ YAPAMAZ HALE GELDİ
Türkiye’de basının görevlerini yapamaz hale geldiğini belirten Ekşi, “Basın özgürlüğünün yok sayıldığı ülkemizde, yaptığı haberden dolayı birçok gazetecinin özgürlüğü elinden alınmış ve yine kamuoyu yararına yapılan birçok haber dolayısıyla da birçok gazeteci hakkında dava açılmıştır. Türkiye basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 149. sırada yer almaktadır. Bu vahim tablo karşısında ülkemizde ne kadar sağlıklı bir gazetecilik yapıldığı da tartışılır hale gelmiştir.”ifadelerini kullandı.
Konferans sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ekşi'ye çiçek takdim etti.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10