Kent Konseyi'nin 6 aylık çalışmalarını anlattı

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, son 6 ay içinde yapılan çalışmalarla ilgili genel kurul bilgilendirmesi yaptı.

Çerkezköy 12.01.2016 17:31:00 0
Kent Konseyi

Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başka bir programları olması nedeniyle katılmazken, toplantıya AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, muhtarlar ve genel kurul üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, son 6 ayda yapılan çalışmaları anlattı.
Karagöz, "Kent Konseyi binasının önüne Çanakkale Savaşını anlatan Atatürk ve silah arkadaşlarının bulunduğu büyük bir anıt yaptırıp, alt kısmına da Çanakkale savaşına Çerkezköy’den katılan 33 askerin isimlerini yazdırarak şehitlerimizi onurlandırdık. Belediye Başkanımız Vahap Akay ve meclis üyelerimiz projemizi uygun buldu ve kısa sürede hayata geçirdi. Çerkezköylü 33 şehidimizin isimlerinin bulunduğu anıtın savaştan tam 100 yıl sonra açılmasından büyük onur duyduk."dedi.
KURSLAR SÜRÜYOR
Kent Konseyi yanında açılan Hanımeli Sokağı'nda ev hanımlarımıza ticaret yapma imkanı sunulduğunu belirten Karagöz, 2015-2016 dönemi ön muhasebe,çocuklar için açılan satranç,, saz ve fotoğrafçılık sanatı ve takı tasarım kurslarının devam ettiğini söyledi.
120 ÇOCUK GİYDİRİLECEK
Karagöz, Kent Konseyi Kadın Meclisi yönetimi tarafından gerçekleştirilen “Üşüyen çocuk kalmasın” projesi ile bayanların yaptığı el işleriyle 120’ye yakın çocuğun giydirileceğini, Marmaris’te bulunan müzikli havuzlu su gösteri parkının ilçede de uygulanması için proje hazırladıklarını ve  projenin maliyetinin 4-5 milyon lira olduğunu söyledi. Karagöz, köprünün yan tarafına 10 adet dükkan yapılarak bunları da cafe, restoran tarzı iş yerlerine satarak projenin maliyeti çıkartılabileceğini sözlerine ekledi.
Belediyenin uygun göreceği bir yere kanatlı hayvanların bulunduğu bir hayvanat bahçesi projeleri olduğunu belirten Karagöz, "Çerkezköy’de de Kapaklı’da bulunan Kazak Gölü gibi bir gölet veya baraj yapılıp yeni bir piknik alanı oluşturmak istiyoruz” dedi. Karagöz sözlerini şöyle sürdürdü: "Hanımeli Sokağı olarak belirlenen yerin daha kalıcı dükkanlarla hanımların el işlerini satış yapabileceği mekanlar olarak yaptırılmasını istiyoruz. Her yeni doğan çocuğa bir fidan kampanyası projemiz var. Önümüzdeki dönem yine çeşitli hastalıklarla ve konularla ilgili seminerler vereceğiz. Bu yerin kaldırılıp bir kat aşağısına bodrum kat yapılarak müzeye dönüştürülmesini istiyoruz. Zemin kat Çerkezköy Kent Konseyi binası olacak. Teras katında tavanı açılıp kapanabilen düğün salonu yapılmasını düşünüyoruz. Biz projelerimizle Çerkezköylülere hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10