Engelli bakımıyla ilgilenen hemşire ve öğretmenlere başarı belgesi

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 'Engelli Evde Bakım Aylığı Hizmeti'ni yürüten hemşire ve öğretmenlere başarı belgesi verdi.

Çerkezköy 13.01.2016 17:26:00 0
Engelli bakımıyla ilgilenen hemşire ve öğretmenlere başarı belgesi

Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan törene Kaymakam Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kuralay ve Evde Engelli Bakım Aylığı Hizmeti yürüten hemşire ve öğretmenler katıldı.
2008 yılından bu yana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ilçede birimi bulunmaması nedeniyle Engelli Evde Bakım Aylığı Hizmetlerinin Kaymakamlık tarafından yürütüldüğünü belirten Kaymakam Kubilay, "Söz konusu hizmetler, ilçemiz okullarında görevli Rehber Öğretmenler ve sağlık personelinden oluşturulan heyetler tarafından yürütülmektedir. Oluşturulan heyetler alınan müracaatları yerinde görüp değerlendirmek üzere belirtilen adreslerde incelemelere giderek rapor hazırlamakta ve söz konusu raporlar düzenlenen dosyalarla birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne gönderilmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde yapılan son incelemeden sonra uygun görülenlere maaş bağlanmaktadır.” dedi.
DEVLETİMİZİN ŞEFKAT ELİNİ VATANDAŞLARIMIZA HİSSETTİRMEMİZ GEREKİYOR
Kubilay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devletimiz sosyal hukuk devletidir ve sosyal devlet olmanın gereği olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız vatandaşlarımıza ciddi destekler veriyor. Devletimizin şefkat elini vatandaşlarımıza hissettirmemiz gerekiyor. Zor durumda olan insanlarımıza ulaşmamız, onların yanında olmamız bizim için çok önemlidir. Fedakarca yaptıkları çalışmalarından dolayı başta kurum amirleri olmak üzere tüm personelimize teşekkürlerimi sunuyorum.”
Ardından Kubilay, bu hizmeti yürüten hemşire ve öğretmenlere başarı belgelerini takdim etti

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10