Paralel mağdurları mahkemede

Paralel Yapı tarafından 2 yıl önce dinlendiği ortaya çıkan Çerkezköy eski Belediye Başkanı Ali Ertem'in de aralarında bulunduğu siyasetçiler ve iş adamlarından oluşan 8 kişi, İstanbul'da görü

Çerkezköy 13.01.2016 17:42:00 0
Paralel mağdurları mahkemede

Verdiği ifadeyle ilgili açıklamalarda bulunan Ertem, "Ben Belediye Başkanlığım döneminde dinlenilmişim. Belediye sonuçta bir kamu kurumu. Devlet de kamu kurumlarını denetlemek amacıyla bir dinleme yapabilir. Tabii bunu ben bilmiyorum. Eğer, yasal olarak dinlenmişsem, davacı olmadım. Ancak yasalara aykırı bir şekilde dinlenmişsem, sorumlulardan şikayetçi oldum.”dedi.

17-25 Aralık operasyonları sonrası dinlenme skandalının ortaya çıkmasının ardından, Paralel Yapı tarafından Tekirdağ genelinde aralarında siyasiler, bürokratlar ve iş adamlarının bulunduğu 825 kişinin dinlendiği iddia edilmişti.
İki yıl önce ortaya çıkan dinleme skandalının ardından İstanbul’da görülen dava kapsamında dün Çerkezköy Belediyesi eski Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediyesi eski Başkan Yardımcıları Gökhan İnce ve Habip Bilgin, AK Parti Çerkezköy eski İlçe Başkanı Alaaddin Demirbağ, Çerkezköy Tapu Müdürü Raziye Muslu ile, bölgenin tanınan işadamı ve esnaflarından Ömer Faruk Bilgin, Sefer Kılıç, Mustafa Kozuva, bu dava kapsamında ifade vermek için dün 11.20'de Çerkezköy Adliyesi'ne geldiler.
DAVA 1 SAAT SÜRDÜ
2011 yılı içerisinde dinlendikleri belirlenen 10 kişiden 8'i, İstanbul'da görülen bu dava kapsamında ifade vermek üzere 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktılar.  İfade veren müştekiler,mahkemede usulsüz dinlemeler nedeniyle ‘Telekulak’ çetesinden şikayetçi oldular ve cezalandırılmasını istediler. 1 saat süren duruşmanın ardından 8 kişi adliyeden ayrıldı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10