Servisçiler denetimsizlikten yakındı

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Çorlu'daki servisçiler dün Çerkezköy'de bir araya geldi.

Çerkezköy 14.01.2016 16:44:00 0
Servisçiler denetimsizlikten yakındı

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) korsan servisçiliği önlemek için 1 Ocak tarihinde aldığı kararı hatırlatan Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fikret Tanyeri, aradan geçen 2 haftaya rağmen korsan servisçilere yönelik denetimlerin yapılmadığını öne sürdü.

ONLARDA SORUMLU
UKOME’nin aldığı karar ile korsan araçların çalışmalarının tamamen durdurulduğunu ve 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle korsan çalışan servislere sıkı denetim uygulamasının başlaması gerektiğini belirten Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fikret Tanyeri, "Denetim uygulamasının başlamasına rağmen aradan geçen 2 haftaya rağmen henüz daha bir uygulama yapılmadığını gördük.UKOME yetkilileri bu uygulamanın trafik ekiplerinin yapması için yazı gönderdiklerini belirttiler. Gönderilen yazı Emniyet Müdürlüklerine ulaştı mı onu da bilmiyoruz.Korsan servis çalıştırmamaları için fabrikalara da yazı gönderildiği belirtildi. Ancak fabrikalarda korsan  servisler çalışmalarını sürdürüyor.Bu konuda korsan çalıştıran fabrikalarda sorumlu.Çünkü çalıştıracakları servislerin S yada J plakalı olması gerekmektedir. Bu yasal bir zorunluluktur.Fabrika yöneticileri de bunlara dikkat etmelidir.Eğer S ve J plaka haricinde servis çalıştırmaya devam ederlerse yasa karşısında onlarda sorumludur.” dedi.
ZABITA DA YETKİLİ
Korsan servis araçlarının denetimleri konusunda belediyelerin Trafik Zabıta ekiplerinin de yetkisi olduğunu belirten Tanyeri, “Korsan servis denetimlerinin emniyetin trafik ekiplerinin yapması gerekmektedir diye düşünülmemeli. Bu konuda UKOME’nin de trafik ekipleri ve Büyükşehir Belediyesine bağlı ilçe belediyelerinin Trafik Zabıtası nezdinde de denetim yapabilme yetkisi var.Bu nedenle UKOME bunları da acilen devreye sokarak denetimlere başlamasını istiyoruz.”diye konuştu.
Çorlu Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Erler ise, emniyetin ve belediye Trafik Zabıtasının korsanlarla acilen mücadele etmesini istiediklerini söyledi.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10