Şahin, 2015 yılındaki çalışmaları anlattı

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin Tekirdağ'da görev yapan gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi ve 2015 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tekirdağ 14.01.2016 17:17:00 0
Şahin, 2015 yılındaki çalışmaları anlattı

Ajans merkez binasında yapılan basın toplantısında 2015 yılını değerlendiren Şahin, 2015 yılının oldukça yoğun bir yıl olduğunu söyledi. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Trakya Kalkınma Ajansı olarak bölgemizin kalkınması adına gerekli olan her alanda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yıl bölgenin girişimcilik potansiyelinin artırılması amacıyla üzerinde yoğunlaşarak yürütmüş olduğumuz “Yeni İşim Girişim”  Programı bunlardan biri. Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile imzalamış olduğumuz protokol ile bölgemizin girişimcilik endeksini Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Paydaşlarımızla ortak hareket ederek hayata geçireceğimiz bu program bölgesel güç birliğinin çok önemli bir ürünü olacak. Ajansımızın bölgedeki paydaşları olan ticaret ve sanayi odaları, üniversiteler, teknoparkların da güç birliğine eşlik ettiği “Yeni İşim Girişim Programı” ile Trakya Bölgesi’nde katma değeri yüksek girişimciliği geliştirerek bölgede girişimciliğin kariyer planlaması olarak kabul edilmesini amaçlıyoruz."dedi.

TANITIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK
2016 yılında da “İktisadi kalkınma, Sosyo-Ekonomik Kalkınma, Küçük Ölçekli Altyapı” mali destek programları aracılığıyla bölgeden gelen projeleri destekleyeceklerini belirten Şahin, "Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak mali destek programları çerçevesinde “Yeni İşim Girişim” programını ilan ederek girişimcilere destek olmayı planlıyoruz."dedi. Ajansın gelecek dönem hedeflerinden bahseden Genel Sekreter Şahin, "Bu yıl çalışma programımıza aldığımız faaliyetlerin temeli Ar-Ge, inovasyon, işbirliği, tanıtım ve girişimciliğe dayanıyor. Anahtar kelimelerimiz bunlar olacak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı şekillendireceğiz. Trakya Bölgesi’nde girişimcilik, Ar-Ge ve inovasyona yönelik çalışmaların artırılması yönünde faaliyetlerimizi yoğunlaştıracağız. Üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar, özel sektör temsilcileriyle oluşturacağımız ortak platformla girişimciliğin, Ar-Ge ve inovasyona yönelik çalışmaların özendirilmesine ve geliştirilmesine önem vereceğiz. Bölgemizin tanıtımı çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğiz. 2016 yılında 2015’in devamı olarak Trakya Bölgesi’ne daha fazla yatırımcı çekmek adına yurt içi ve yurtdışı fuarlara katılmaya ve iş adamları arasında ikili görüşmelere imkân tanıyan toplantılar düzenlemeye devam edeceğiz. İstanbul Sanayi Odası’nda düzenlediğimiz “Trakya Yatırım Ortamı Tanıtım Günü” etkinliğinin benzeri Trakya’da da organize edeceğiz. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da illerin sosyo-ekonomik ve kültürel yapısına olumlu katkı sağlayacak güdümlü projelerle de yerel kalkınmaya destek olmaya devam edeceğiz.2010 Yılından bu yana uyguladığımız Mali Destek Programları ile bölgede 3 bine’e yakın istihdam oluşturduk. Amacımız Trakya’mızı önümüzdeki yıllarda adından söz ettirecek bir konuma getirmek, bu konuda paydaşlarımızla ortak çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz.”

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10