Üreticilere hayvan besleme ve hastalıkları konusu anlatıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bölgedeki hayvancılığını desteklemek amacıyla işlettiği Tekirdağ Birlik Yem Fabrikası tarafından üreticileri hayvan besleme ve hastalıkları konusunda bilgilendirme

Malkara 18.01.2016 13:19:00 0
Üreticilere hayvan besleme ve hastalıkları konusu anlatıldı

Malkara’nın Balabancık Mahallesi İlköğretim Okulunun salonunda düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Tekirdağ Birlik AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tamer Dodurka ve 60 üretici katılırken, fabrikanın yem hazırlanmasından sorumlu personellerinden Yüksek Ziraat Mühendisi Zooteknist Mehmet Bingölbalı,yemler ve sürü yönetimi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Hayvana hangi yemi, nasıl vereceğini bilmeyen üreticinin kar etmesi mümkün olmadığını belirten Konuyla Prof. Dr. Tamer Dodurka, "Maalesef her şeyi iyi bildiğini iddia eden üreticilerimizin bile bazen yanlış bilgilerle donatılmış olduğunu üzülerek görmekteyiz. Çoğu üreticimiz yem çuvalı üzerindeki besin maddelerini bilir ve tanır. Ancak yemi seçerken o yemin sindirilebilirlik oranını bilmek ve ona göre marka seçimi yapmak da önemlidir. Fabrikamız bir yandan bu konuda en iddialı yemleri üretmeye devam ederken diğer yandan da üreticimize bu bilgileri vermeye devam etmektedir. Bu iddianın en iyi kanıtı üreticinin hayvanda izlediği verim artışı ve daha önce şikayet ettiği beslenme hastalıklarındaki azalmalardır. Nitekim fabrikanın yem satışlarında yakalamış olduğu performans üreticinin memnuniyetine işaret etmektedir. Bu eğitimleri devam ettirerek üreticinin sorunlarına eğilmeyi ve onları bilgilendirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10