Tiyatro sevdası salona sığmadı

Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü tarafından düzenlenen, İstanbul Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen ve 1992 yılının Yugoslavyası

Çerkezköy 18.01.2016 15:54:00 0
Tiyatro sevdası salona sığmadı

ÇOSB Konferans Salonu’nda gerçekleşen tiyatro oyununa, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu yedek üyesi Saim Buyruk, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra çok sayıda sanayici ve fabrika çalışanıyla kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı. Salon ise tamamen doldu.

ZENGİN KADRO
Almir İmsireviç'in yazdığı Eğer Bu Bir Film Olsaydı'nın çevirmenliğini ve yönetmenliğini Bilge Emin yaparken, oyunu, son günlerin izlenme rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisinde 'Baycu Noyan' karakterini canlandıran Barış Bağcı'nın da aralarında bulunduğu Burak Şentürk, Mine Tüfekçioğlu, Burak Altay, Gönen Aykaç, Berk Sezenler, Emre Yeşilöz ve Gürşen Eren sahneledi.

ZİRİÇ AİLESİNİN HİKAYESİ
Tiyatro oyununda, 1992 yılının Yugoslavyası’nda savaşı yaşayan bir ailenin yaşadığı ruh halleri anlatıldı. Savaşın her yerde kol gezdiği anlarda, Bosna Hersek de bağımsızlığını ilan etmiştir. Saraybosna kuşatma altındadır. Bu dönemi yaşamakta olan Ziriç ailesinin hikayesini, evin büyük oğlu Alaaddin, aklında kalan anılarıyla anlatırken izleyenler de yaşananları yakından izleme fırsatı buldu.
Oyun, davetliler tarafından oldukça beğenildi ve uzun süre alkışlandı. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ise oyunun sonunda oyunculara çiçek verdi. Sözdinler, bundan sonra da kültür ve sanat etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10