Buzlanmaya dikkat!

Çerkezköy'de dün etkili olan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü ve ulaşımda zaman zaman sıkıntılara yol açtı. Bugün etkisini yitirecek olan kar yağışının perşembe günü hafif Å

Çerkezköy 18.01.2016 17:56:00 0
Buzlanmaya dikkat!

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Çerkezköy'de önceki gün başlayan ve dün devam eden kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü. Kar yağışı bugün etkisini kaybedecek, ancak hava sıcaklığının sıfırın altında 8 dereceye kadar düşmesi  beklendiği için, yetkililer buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı.

TATİL BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN DUYURULDU
Dün kar ve buzlanma nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilirken, okulların tatil edildiği sabaha karşı saat 06.30'da  belediye hoparlöründen duyuruldu. Tatilden haberi olmayan birçok öğrenci ise okullardan geri döndü. Veliler ise kararın geç duyurulduğunu belirterek duruma tepki gösterdi.
Dün gün boyu yağan kar ulaşımda önemli bir sıkıntıya yol açmazken, günlük yaşamı ise olumsuz etkiledi. Çerkezköy Belediyesi, ana arteller ve ara sokakları trafiğe açık tutmak için 3 greyder, 2 kepçe, 4 tuzlama aracı ve 1 adet solisyon aracı ile kar temizleme ve tuzlama, yaklaşık 40 kişilik ekip ise kaldırım ve ara sokaklarda kar temizleme çalışması yaptı.

HAVA BUZ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, bugün ilçede çok bulutlu bir hava hakim olacak. Kar yağışının etkisini yitirdiği ilçede hava sıcaklığının en yüksek sıfırın altında 2, en düşük ise sıfırın altında 8 derece olması bekleniyor. Çarşamba günü ise parçalı bulutlu bir havanın olacağının tahmin edildiği Çerkezköy'de, hava sıcaklığı gece sıfırın altında 9 dereceye kadar düşecek. 

PERŞEMBE KAR VAR
Hava sıcaklığının en yüksek 1, en düşük ise sıfırın altında 3 derece olmasının beklendiği Perşembe günü, ilçede hafif kar yağışının yağacağı öngörülüyor. Hafta sonuna kadar ise sıcaklığının sıfırın altında olacağı tahmin ediliyor.
 

 

 

    


0282 726 91 91
0282 747 65 10