Sema gösterisi büyüledi

Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Mevlana'yı anma programı düzenlendi. Programda, Bursa'dan gelen ekibin sema gösterisi duygu dolu anlar yaşatırk

Çerkezköy 19.01.2016 14:50:00 0
Sema gösterisi büyüledi

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda düzenlenen Mevlana'yı anma programına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Özel ÇOSB Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Caner Baysal, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul öğretmenlerinden Mehmet Elibol yaptı. Elibol, "Burada gönüller fatihi büyük zat Mevlana Celalettin-i Rumi hazretlerini anmak için toplandık. Tarih öyle büyük insanlar kaydeder ki birçok büyükler onlara nispetle küçük kalır. İşte Mevlana Celalettin-i Rumi hazretleri o büyüklerden bir tanesidir. Yüzlerce yıl öncesinde yaşamış olmasına rağmen onun o eşsiz insan sevgisi hoşgörüsü ve bütün insanlığa kucak açması Mevlana hazretlerini gönüller üzerinde fatih kılmıştır” dedi.


Konuşmanın ardından Mevlana’nın ‘Gel artık’ şiiri seslendirildi. Programın devamında Şems ile Mevlana’nın ilk karşılaşmaları temsili olarak katılımcılara izlettirildi. Programda ayrıca, okul öğrencilerinden Göktuğ Öcalan adlı öğrenci de kendi yazdığı ‘Kalbin Süküneti’ adlı şiirini okudu. Okul öğretmenlerinden Sedef Çiçek, Sema ve Mevlevilik hakkında bilgi vermesinin ardından Bursa Karabaş-i Veli Kültür Merkezi’nden gelen sema ekibi sahne aldı. Sema ekibinin sergilediği sema gösterisi esnasında duygu dolu anlar yaşanırken, gösteri sonunda öğrenci ve katılımcılar sema ekibini ayakta alkışladılar. Program sonunda da Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından ekibe çiçek takdim edildi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10