Her şey öğrencileri dersi sevdirmek için

Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu, öğrencilere dersleri sevdirmek ve başarıyı artırmak için örnek bir proje hazırladı. Okulda eğitim gören öğrenciler ve öğretmenler, okulun koridorlarını 3 ay gibi

Kapaklı 20.01.2016 15:36:00 0
Her şey öğrencileri dersi sevdirmek için

Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler ve öğretmenler tarafından , okulun koridorlarına yapılan Sanat, Matematik ve Şairler Sokağı’nın açılışına;Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan ve AK Parti Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Üçel, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Öğrencilerin dersleri sevmesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, okulun birinci  katındaki Şairler Sokağı'nı Türkçe öğretmenleri Fatih Korgancı ve Gamze Cesur ile öğrenciler tarafından hazırlandı. İkinci katındaki Matematik Sokağını Matematik öğretmenleri ilek Efe Koçoğlu ve Dilek Hacer Çiftçi ve öğrencileri, üçüncü kattaki Sanat Sokağını ise Görsel Sanatlar Öğretmenleri Yılmaz Aydın ve Berrin Şenyer ile öğrenciler hazırlandı. Sanat Sokağı, Matematik Sokağı ve Şairler Sokağı projesi kapsamında Kapaklı Belediyesi tarafından okulun koridorlarına 7 adet bank konulurken, projede kullanılan diğer bankları ise okulun bahçesinden alındı.

3 AY SÜRDÜ
Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Fatih Korgancı, projeyle ilgili Kaymakam Gürbüz'e bilgi verdi. Projenin yaklaşık 3 aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Korgancı, "Ekim 2015 başında başladığımız çalışmalarımızda okulumuz öğretmen ve öğrencileri büyük çaba sarf etmiştir. Projedeki tüm tasarımlar, öğretmen ve öğrencilerimize aittir” dedi.

ÖZEL OKULLARA TAŞ ÇIKARIR
Yıldızkent Ortaokulu yönetimi, öğretmeniler ve öğrencilerini tebrik eden Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Bu proje ile okulumuz adeta kolej havasına büründü. Değme özel okullara taş çıkarır hale geldi. Projede öğretmen ve öğrencilerimiz okulun her köşesini eğitime kazandırdı. Dersi ve sanatı öğrencilere sevdirmeyi başardıkları için öğretmenlerimizi ayrıca tebrik ediyorum. Okulumuzun başarıları herkesçe malum. İlçemizin en başarılı okullarından birisi. Son TEOG sınavında elde ettiği başarı grafiğiyle de bunu gösterdi. Temennimiz bu başarıların artarak devam etmesi ve diğer okullarımıza da örnek olmasıdır” dedi.
Konuşmaların ardından sokakların açılışı yapıldı ve daha sonra öğrenciler tarafından sahnelenen “Türk Turizmi” adlı tiyatro oyununu izledi.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10