Tarla yolları bakıma alınıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, mahalle tarla yollarının bakım ve onarım çalışmalarına ilişkin hazırlıklarına başladı.

Tekirdağ 20.01.2016 17:18:00 0
Tarla yolları bakıma alınıyor

Büyükşehir Belediye sınırları içinde kalan ve üzerinde zirai üretim yapılan yaklaşık 4 milyon dekarlık alana ulaşımı sağlayan (tarla-bağ-bahçe) yolların greyder ile bakım ve onarımı ile daha önceden belirlenen noktalara konulmak üzere alınacak büzlerin yerlerine konulması gibi hususların görüşüldüğü geniş katımlı bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya İlçe Belediye Başkan Yardımcıları ile ilgili personeller ve Tarımsal Alt Yapılar Şube Müdürlüğü çalışanları katıldı. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan ülke genelindeki 30 Büyükşehir Belediyesi içerisinde kırsal mahallelerin tümünde bu işi yapan tek belediyenin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirterek geçen yıldan  edinilen deneyimlerden ve yapılan bazı tespitlerden de yararlanılarak bu yıl daha planlı ve verimli çalışılacaklarını ifade etti.
10 İLÇEYE 7 BİN 697 BETON BÜZ
İlçelerin arazi varlıkları ve kırsal mahalle sayıları dikkate alınarak tahsis edilen greyder sayı ve çalışma süreleri karara bağlandı. Toplantının ayrıca  yağmur ve kar sularının kolay ve hızlı geçişinin engellendiği noktalarda ihtiyaç duyulan muhtelif çap ve sayıdaki büzlerin 2016 yılı baharından itibaren Büyükşehir Belediyesince temin edilerek ilçelere talepleri doğrultusunda dağıtılacağı da açıklandı.Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan 2016 yılında İl genelinde 9 adet greyderin 40 gün zaman zarfında toplam olarak 2 bin 700 saat çalıştırılmasının planlandığını ve ayrıca yapılan yolların kısa sürede bozulmalarını engellemek içinde il genelinde talepte bulunan 10 ilçemize 7 bin 697 adet beton büz dağıtılacağını söyledi.Toplantıda, yürütülecek çalışmalarda uygulanması gereken esaslar ve yapılacak denetim mekanizmaları hakkında bir dizi kararlar da alındı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10