Konuşarak beyin ameliyatı oldu

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir fabrikada işçi olarak çalışan ve beynindeki tümör nedeniyle sürekli epilepsi nöbeti geçiren 31 yaşındaki Ziya Öz, Çerkezköy Özel Ä

Çerkezköy 21.01.2016 17:54:00 0
Konuşarak beyin ameliyatı oldu

 Bu ameliyatta hastanın tam uyutulmadığını belirten Op. Dr. Kamran Aghayev, "Operasyon sırasında beynin üzerindeki dokulardan kayıtlar alındı. Tümör ve çevresindeki hasarlı beyin dokusunu çıkarırken, hastayı konuşturup hareket ettirdik. Böylece ameliyatı sorunsuz tamamladık. Ameliyat yaklaşık 5 saat sürdü” dedi.

Saray'da  yaşayan Ziya Öz, 10 yıldır süren epilepsi nöbetinin çözümü için hastane hastane dolaştı.Yapılan tetkiklerde beyninde tümör olduğu tanısı konulan Ziya Öz, yaklaşık 4 yıl önce Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi’nde ameliyat oldu. Ancak, tümör, çok derinde olduğu gerekçesiyle tamamen çıkarılamadı. Öz'ün, epilepsi nöbetleri, kullandığı ilaçlara rağmen sürdü.
Epilepsi nöbet sıklığının artması üzerine  Ziya Öz, Özel İrmet Hastanesi’ne geldi. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamran Aghayev, yaptığı kontrolün ve testlerin ardından Öz'ün ameliyat olmasına gerektiğini belirtti. Yapılan operasyonun tam anlamıyla bir ekip işi olduğunu belirten Op.Dr. Aghayev, “Bu ameliyatta Beyin Cerrahisi, Anestezi ve Nöroloji bölümleri ile tam bir takım çalışması yaparak başarılı olduk. Bu ameliyatta hasta tam uyutulmadı. Operasyon sırasında beynin üzerindeki dokulardan kayıtlar alındı. Tümör ve çevresindeki hasarlı beyin dokusunu çıkarırken, hastayı konuşturup hareket ettirdik. Böylece ameliyatı sorunsuz tamamladık. Ameliyat yaklaşık 5 saat sürdü” dedi.
TEŞEKKÜR ETTİ
Başarılı geçen operasyonunun ardından Öz sağlığına kavuştu. Op. Dr. Kamran Aghayev ise Öz'ü hastane odasında ziyaret etti.10 yıldır bu hastalıkla mücadele ettiğini belirten Öz, "4 yıl önce Edirne’de ameliyat oldum ama hastalığım devam etti. Sonra Kamran Aghayev hocamın adını duydum ve kendisinin Çerkezköy’de görev yaptığını öğrenip buraya geldim. Beni sağlığıma kavuşmasına vesile olan İrmet Hastanesi doktor ve çalışanlarına teşekkür ederim,"dedi
Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10