Su Çocuk Meclisi kuruldu

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde 'Su Çocuk Meclisi' kurulması amacıyla toplantı düzenlendi.

Tekirdağ 21.01.2016 18:08:00 0
Su Çocuk Meclisi kuruldu

Çocukların kent yönetimindeki rolünün güçlendirilmesi ve yönetime aktif olarak katılabilmelerini sağlamayı amaçlayan Su Çocuk Meclisi kuruluş toplantısına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve öğrenciler katıldı.
Suyun hayati önemi olduğunu belirten Albayrak, Su Çocuk Meclisi üyelerinin  Tekirdağ için faydalı çalışmalara imza atacağınıza inandığını belirtti. Gönüllülük esasına göre çalışmalar yaparak, su kaynaklarının korunması, su kirliliğinin önlemesi gibi konulara kendi bakış açılarıyla çözümler üreterek, demokratik bir platformda çalışmalar yapmayı amaçlayan meclis toplantısında, oylama yapılarak Meclis Başkanı, Başkan Yardımcıları, Genel sekreter, Yürüme Kurulu seçildi. Çalışma grupları ve hazırlık komitesinin de belirlendiği toplantıda Su Çocuk Meclisi’nin işleyişi hakkında miniklere bilgiler verildi. Başkan Albayrak oylama sonrası seçilen minikleri tebrik ederek tavsiyelerde bulundu.
Yılda 3 kez bir araya gelerek Genel Kurul toplantısı, ayda bir kez de Yürütme Kurulu üyeleriyle de Yürütme Kurulu toplantısı gerçekleştirecek olan Çocuk Meclisi, Su Çocuk Meclisi Yönergesi çerçevesinde Tekirdağ için önemli çalışmalar yaparak, su kaynaklarının korunmasında önemli katkılar sağlayacak. Toplantı sonunda Süleymanpaşa, Çorlu, Ergene ve Malkara ilçelerinden katılan miniklere içinde şapka, kitap, defter, kırtasiye malzemeleri ve bilgilendirme broşürlerinden oluşan hediye paketleri verildi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10