Trakya'nın filmini çektiler

Trakya Kalkınma Ajansı'nın bölge turizmine yönelik çalışmaları kapsamında hazırladığı 'Trakya Turizm Tanıtım Filmi' tanıtıldı.

Çorlu 22.01.2016 17:40:00 0
Trakya

Çorlu’daki bir otelde düzenlenen kokteyle Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, filmin yönetmeni Serhat Genç, film oyuncuları, turizm sektörü temsilcileri, sivil toplum kuruluşları katıldı.

SPONTENE EKRANA YANSIDI
Trakya Bölgesinin tarihi, doğal, kültürel değerleri ve güzelliklerinin odak alan çalışmada turizm potansiyelini arttıracak tüm değerleri konu aldıklarını belirten tanıtım filminin yönetmeni Serhat Genç, "Trakya’da uğranmadık yer bırakmadan yemek kültürüne kadar farklı birçok özelliğe temas eden filmin dış çekimleri 2 hafta zaman aldı. 'Trakya’ya Hoş Geldiniz' konseptiyle bir belgesel film hazırladık. Belgesel filminin oyuncu kadrosu yerel halktan oluşurken gündelik hayatın güzellikleri de gözler önüne serildi. Filmde işlenen temalar için özel kurgu uygulanmazken, filmde yer alan kareler spontane ekrana yansıtıldı.”dedi.
TÜRKÇE VE İNGİLİZCE HAZIRLANDI
Göreve geldiği 2014 yılında turizm ve bölge tanıtımı adına yapılan işleri inceleme fırsatı olduğunu belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin,"Karşımda şöyle bir manzara vardı. Her kentin valiliği ve belediyesi kendi kentlerini tanıtmak adına bir tanıtım filmi hazırlamış. Ancak Trakya’nın bütününü anlatan ve tanıtan bir çalışma yapılmamıştı. Katıldığımız uluslararası organizasyonlarda bunun eksikliğini fazlasıyla hissettik.Bu eksikliği gidermek için 2015 yılı başında çalışmalara başladık. Temmuz ayında çekimler başladı ve Ekim ayına kadar devam etti. Turizm Tanıtım Filminin 50 saniyelik, 4 dakikalık ve 7 dakikalık sürümleri var. Bunlar Türkçe ve İngilizce hazırlandı. Daha sonra bizim belirleyeceğimiz diğer dillere de uyumlu hale getirilebilir. Tanıtım filmlerinin yanı sıra bir de 13 dakikalık da bir belgesel çektik. Bunu da yabancı dillerde düzenleyeceğiz. Bu filmler Trakya’nın farklı noktalarında birçok noktaya ve insana temas edilerek hazırlanmıştır. Filmlerin teması insandır. Yani bizim Trakyalı insanımız. Tüm renkleri, folklorü, kültürü ve güzelliği ile bizim insanımız.
Konuşmaların ardından filmin tanıtımı yapıldı.Tanıtım filminin toplam maliyetinin ise 74 bin lira olduğu öğrenildi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10