Bakanlık, belediyeden servet istedi

Kültür Parkı yapılması planlanan Askeri Lojmanların bulunduğu yerle ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Çerkezköy Belediyesi Başkanı Vahap Akay, "Milli Savunma Bakanlığı ile yazışmalarım?

Çerkezköy 2.02.2016 17:25:00 0
Bakanlık, belediyeden servet istedi

İnşallah görüşmelerimiz olumlu geçecek ve bir an evvel lojmanları yıkıp Kültür Parkı projesinin yapımına başlayacağız” dedi.

DETAYLI DOSYAYI BAKANLIĞA GÖNDERDİK
Bakanlıkla yapılan yazışmalara ilgili bilgi veren Akay, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan yazışmalar sonrası bakanlık Çerkezköy Belediyesi’nden alana karşılık 12 milyon 175 bin liralık bir rakam talebinde bulundu. Bizim Çerkezköy Belediyesi olarak böyle bir teklifi kabul etmemiz mümkün değil. Biz kendilerine uzun vadede bu alanı zaten boşaltmak zorunda olduklarını hatırlatıp, kendilerine daha makul bir teklifte bulunduk. Son gönderdiğimiz yazıyla alakalı Bakanlıktan olumsuz bir cevap gelmedi. Bakanlıktan gelen yazıda teklifin yanı sıra “Siz ne yapabileceksiniz?” şeklinde bir ifade de yer aldı. Neler yapabileceğimiz hakkında detaylı bir dosyayı Bakanlığa gönderdik. Şu anda bekleme aşamasındayız. Bu alan bizim için, daha doğrusu Çerkezköy için önemli bir alan. Üstelik Kültür Parkı projesinin de bir parçası olacak burası. Bakanlığın teklifi çok yüksekti. Belediyemizin böyle bir parası yok. Biz bu alanla ilgili maliyeti, ‘kentsel dönüşüm’ adı altında Büyükşehir Belediyesi’nden tahsil etmeyi planlıyoruz. Burası 9 dönümlük bir alan ve burayı Kültür Parkı alanı içine katacağız” ifadelerini kullandı.
KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ HAZIR
Ayrıca ilçeye kazandırılması planlanan Kültür Merkezi projesinin tamamlandığını sözlerine ekleyen Akay, “Kültür Merkezi ile ilgili yer teslimini yaptık. İhale çalışmaları sürüyor. Kültür Parkı projesi kapsamında da çalışmalarımız Askeri Lojmanları alacakmışız gibi devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı’nın bize sunacağı bedeli, Büyükşehir Belediyesi’nden tahsil etme konusunu da ayarladık. Şu anda sadece Milli Savunma Bakanlığı’ndan olumlu bir cevap gelmesini bekliyoruz” dedi. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10