Koca şiddeti hayatını sonlandırdı, organları 6 kişiye umut oldu

Kapaklı'da, tartıştığı eşi tarafından tabancayla vurulan ve ardından kaldırıldığı Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi'nde Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan 3 çocuk annesi 35 y

Çerkezköy 4.02.2016 10:40:00 0
Koca şiddeti hayatını sonlandırdı, organları 6 kişiye umut oldu

Organları bağışlanan talihsiz kadın 6 kişiye umut olurken, cenazesini sahiplenen kimse çıkmayınca devreye AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ile Çerkezköy Belediyesi girdi.

Olay, 26 Ocak akşamı Kapaklı Atatürk Mahallesi Yıldız Caddesi üzerindeki bir evde meydana gelmişti. İddiaya göre 7 ay önce 7,10 ve 13 yaşındaki 3 çocuğunu alarak memleketi Ağrı'ya giden Nuran Çakmak, eve döndüğü gün eşi Abdullah Çakmak tarafından şiddete uğradı ve öfkeli cani koca, çıkarttığı tabancayla 3 çocuğunun annesini ensesinden vurarak ağır yaraladıktan sonra kaçtı. Polis tarafından yakalanan Abdullah Çakmak, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İlk önce Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve ardından ambulansla daha donanımlı olan Özel İrmet Hastanesi’ne sevk edilen Nuran Çakmak'ın 8 gün sonra bölüm ölümü gerçekleşti. Kardeşinin onayıyla organları bağışlandı.

OPERASYON BAŞLADI
Yapılan tetkiklerin ardından organların 6 kişiye umut olacağı belirlendi ve İstanbul Bölge Organ Koordinasyon Merkezinden gelen ekipler organları almak için Özel İrmet Hastanesi'nde operasyona başladı.
DOĞAN VE BELEDİYE SAHİP ÇIKTI
Organ naklini kabul eden aile, cenazeyi ise kabullenmedi. Bunun üzerine olayı öğrenen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan hastaneye gelerek Başhekim Ahmet Türker'i ziyaret etti ve cenazeyi sahiplenmek istediğini söyledi. Ayrıca Çerkezköy Belediyesi de cenazeyi sahiplendi. Organ naklinin ardından talihsiz kadının cenazesi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek ve ardından toprağa verilecek. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10