Kocası öldürdü, organları umut oldu

Kapaklı'da, tartıştığı eşi tarafından tabancayla vurulan ve ardından kaldırıldığı Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi'nde Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan 3 çocuk annesi 35 y

Çerkezköy 4.02.2016 16:06:00 0
Kocası öldürdü, organları umut oldu

Koca şiddetinin son kurbanı Nuran Çakmak oldu. Olay, 26 Ocak akşamı Kapaklı Atatürk Mahallesi Yıldız Caddesi üzerindeki bir evde meydana gelmişti.

 İddiaya göre 7 ay önce 7,10 ve 13 yaşındaki 3 çocuğunu alarak memleketi Ağrı'ya giden Nuran Çakmak, eve döndüğü gün eşi Abdullah Çakmak tarafından şiddete uğradı ve öfkeli cani koca, çıkarttığı tabancayla 3 çocuğunun annesini ensesinden vurarak ağır yaraladıktan sonra kaçtı. Polis tarafından yakalanan Abdullah Çakmak, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

8 GÜN DAYANABİLDİ

İlk önce Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve ardından ambulansla daha donanımlı olan Özel İrmet Hastanesi’ne sevk edilen Nuran Çakmak'ın 8 gün sonra bölüm ölümü gerçekleşti.

TSK UÇAK GÖNDERDİ

Kardeşinin onayıyla organları bağışlanması kararlaştırıldı ve hastane doktorları ise hemen gerekli tetkikleri yapıp İstanbul Bölge Organ Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçti. Organ bağışı için ilk ekip Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tahsis ettiği uçakla sabah saat 05.30’da Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden geldi. Yaklaşık 2,5 saat süren operasyonun ardından ekip, Nuran Çakmak’ın kalbini alıp tekrar uçakla Ankara’ya götürdü. Organ bağışı için ikinci ekip ise İstanbul Şişli Memorial Hastanesi’nden geldi. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından Nuran Çakmak’ın karaciğer ve iki böbreğini alan ekip, İstanbul’a hareket etti. İstanbul Çapa Hastanesi’nden gelen ekip ise Nuran Çakmak’ın kornealarını aldı.
MİLLETVEKİLERİ VE BELEDİYE SAHİP ÇIKTI
Organ naklini kabul eden aile, cenazeyi ise defin işlemlerini karşılayacak maddi imkanları  olmadığı için teslim alamayacağı öğrenildi. Bunun üzerine olayı öğrenen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan hastane yönetimini ziyaret etti. Doğan, "Kadının yaşadığı şiddeti tasvip etmiyoruz. Kadına şiddet yalnız Türkiye’nin değil tüm dünyanın yaşadığı bir problemdir” dedi. Doğan, “İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsinin ardından cenazeyi bölgemize getirerek defin işlemlerini yapmak istiyoruz. Gerekli müracaatları yaptık” diye konuştu. Çerkezköy Belediyesi ise, cenazenin İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alınıp, memleketi Ağrı’ya götürülüp defnedilmesi için gerekli işlemleri başlattı. Nuran Çakmak’ın cenazesinin ortada kalmaması için CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de harekete geçti. Özel İrmet Hastanesi’ni ziyaret eden Yüceer, burada hastane ortakları Op. Dr. İrfan Tombalak ve Op. Dr. Ahmet Türker ile bir araya geldi.
AİLE MADDİ İMKANSIZLIKLAR NEDENİYLE CENAZEYİ ALAMIYOR
Yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Olayı ilk günden beri takip ediyoruz. Hastane yetkilileri ile sürekli irtibattaydık organ nakli için. Bu arada hastanın yakınlarına ulaştım. Yakınları, aslında cenazeyi sahiplenmek istediklerini fakat maddi imkansızlıklardan dolayı alamadıklarını belirttiler. Biz de onlara bu konuda yardımcı olabileceğimizi ilettik. Çünkü aile çok üzgün. Kardeşimiz kimsesizler mezarlığına mı defnedilecek diyorlar. Bir aksilik olmazsa cenazeyi Ağrı’ya göndermek için gerekli girişimleri yaptık” dedi.
ZİHİNSEL DÖNÜŞÜME İHTİYACIMIZ VAR
Yaşanan olayın çok üzücü olduğuna vurgu yapan Candan Yüceer, “Bu olayların olmaması için mücadele veriyoruz. Tek bir kadın dahi ölmesin diye mücadele ediyoruz. Bununla ilgili kanun teklifleri verdik. İyi hal indirimleri, haksız tahrik indirimlerinin kaldırılmasını talep ettik. Bu iş sadece cezaların artırımı ile çözülmeyecek bir konu. Fakat özellikle birinci derece yakınları tarafından şiddete uğrayan öldürülen kadınlar var. Bunları yapanların cezalarının indirime tabi olmadan ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanması gerektiğine inanıyoruz. Tek başına cezalarla çözülecek bir konu değil bu konu. Kendinde bu cürreti görenlere karşı bir zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var. Maalesef kadına şiddet ve cinayetler Türkiye’de korkutucu bir boyutta. Tüm topluma topyekun bir mücadele düşüyor. Bunun için mücadele edeceğiz” diye konuştu.
ORGANLARI BAŞKA İNSANLARA HAYAT VERDİ
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özel İrmet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Türker, “Maalesef çok üzücü bir olay. Aile içi şiddet sonucu hastamızın vefatı üzüntü verici. Biz diğer insanlara da faydalı olabilmesi için beyin ölümü gerçekleştikten sonra organ nakli koordinasyon merkezi ile bağlantı kurduk. Hastamızın birçok organına talip çıktı. Sabaha karşı Ankara ve İstanbul’dan gelen ekiplerle birlikte hastamızı ameliyata aldık. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tahsis ettiği kargo uçakla Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ekip, Ankara’da ihtiyaç duyan bir hastaya nakletmek üzere hastamızın kalbini aldı. Çapa’dan gelen ekip hastamızın kornealarını, Şişli Memorail Hastanesi’nden gelen ekip de karaciğer ve böbreklerini aldı. Böyle üzücü bir olay sonrası hastamızın organları başka insanlara hayat verdi. En azından biz de son anda böyle bir iyilik yapmış olduk. Talihsiz kadının cenazesi,Çerkezköy Belediyesi tarafından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi” dedi.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10