Kalbi 50 dakika durdu

Çerkezköy Cezaevi'nde İnfaz Koruma Memuru olarak görev yapan ve kalbi duran 55 yaşındaki Cemil Tutal, geldiği Özel İrmet Hastanesi'nde 50 dakikalık yeniden canlandırma ve daha sonra yapılan anjiyo ve stent işlemini

Çerkezköy 4.02.2016 16:16:00 0
Kalbi 50 dakika durdu

Göğüs ağrısı ve soğuk terleme şikayetiyle Özel İrmet Hastanesi’ne gelen ve Tutal’ın kalbi kısa bir süre sonra durdu. Bunun üzerine Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Cihan Dündar ve ekibi Tutal'ı tekrar hayata döndürmek için seferber oldu. 50 dakika süren yeniden canlandırma işleminin ardından Tutal'ın kalbi yeniden atmaya başladı.
İKİ KEZ DURDU
Hastanın gece 01.30'da hastanelerine geldiğini belirten Özel İrmet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Cihan Dündar, “Kendisini vakit kaybetmeden kırmızı alan odasına aldık. Dakikalar içinde hastanın kalbi durdu. Standart süresi 45 dakika olan yeniden canlandırma işlemini hastamıza uyguladık. Bu süre içinde hastada herhangi bir değişiklik olmadı. Biz işlemimize devam ettik ve 50 dakikadan sonra nabız ve tansiyon aldık. Hastanın kalbinin çalışmasının ardından anjiyo işlemi yaptık. Hastanın bir damarı tamamen tıkalıydı. Damar açma işlemi uyguladık. Bu sırada hastanın kalbi yeniden durdu. Kısa bir süre daha yeniden canlandırma işlemi yaptık ve kalp yeniden atmaya başladı. Kalbin ritmi çok yavaş olduğu için pil taktık ve stentle damarı açtık. Daha sonra hastayı solunum cihazına bağlayıp, yoğun bakıma sevk ettik. Hastamızın durumu şimdi daha iyi ve bilinci de açık. Fakat diğer damarlarda da sorunlar var. Bu yüzden by-pass yapmaya karar verdik. Hasta toparlanınca, iznini alıp by-pass yapacağız” dedi.
ÜNAL ZİYARET ETTİ
Olayı duyan Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, hastaneye gelerek Cemil Tutal'ı ziyaret etti ve doktorlarından sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10