İleri: "Bulgaristan'dan göç ederler Öz Türk'tür

Çerkezköy Balkanlılar Derneği Başkanı Turgut İleri, Bulgaristan'dan anavatan Türkiye'ye göç edenlere 'Bulgar Göçmeni,Bulgar Türkü, Bulgar Soydaşı' gibi isimler takılmasına tepki gösterdi. İleri,

Çerkezköy 5.02.2016 15:18:00 0
İleri: "Bulgaristan

Çerkezköy Balkanlılar Derneği Başkanı Turgut İleri, Bulgaristan'dan anavatan Türkiye'ye göç edenlere 'Bulgar Göçmeni,Bulgar Türkü, Bulgar Soydaşı' gibi isimler takılmasına tepki gösterdi.

İleri, Kasıtlı olarak bu tabirleri kullanan alçaklara artık tahammülümüz yoktur. Bulgaristan’dan göç ederek anavatanlarına gelenler Bulgaristan’daki Müslüman öz ve öz Türk’tür.Türkiye’de Bulgar Türkü ve Bulgar Göçmeni yok.Bulgaristan’dan göç eden Müslüman Türkler vardır.”dedi.
Çerkezköy Balkanlılar Derneği başkanı Turgut İleri, özellikle kamuoyunun Bulgaristan’dan yıllar önce Türkiye’ye göç etmiş olan Müslüman Türkler hakkında söylenen sözlere itibar etmemelerini ve bu söylemlerde kasıt olduğunu ileri sürdü, İleri, " Çerkezköy Balkanlılar Derneği olarak kamu oyunu Bulgaristan’dan göç eden Müslüman Türkler için bazı kişilerin hala günümüzde kasıtlı olarak yaptıkları söylemlere  kendimizi açıklama yapma zorunluluğunda kaldık. Bu nedenle Bulgar Göçmeni,Bulgar Türkü,Bulgar Soydaşı gibi tabirler hala günümüzde ısrarla bazı kişilerce kullanılmaktadır. Eğer bunu kasıtlı olarak yapıyorlar ise en hafif tabirle bunları söyleyenler ahmaktır. Belli ahmaklık bir yere kadar hoş görülebilir.Ancak kasıtlı olarak bu tabirleri kullanan alçaklara artık tahammülümüz yoktur.Bulgaristan’dan göç ederek anavatanlarına gelenler Bulgaristan’daki Müslüman öz ve öz Türk’tür.Türkiye’de Bulgar türkü ve Bulgar göçmeni yok.Bulgaristan’dan göç eden Müslüman Türkler vardır.”dedi.
BİZ BALKAN TÜRKLERİYİZ
Başkan Turgut İleri konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bizler daha İstanbul bile fetih edilmemişken Balkan topraklarına yerleşmiş olan akıncıların çocuklarıyız.Biz Balkan Türküyüz. Atatürkçü,Laik,Demokrat ve Türk gelenek ve göreneklerine sonuna kadar saygılı Balkanlılar olarak insanı olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de azimle çalışarak ülkemiz Türkiye’nin daha iyi yerlere gelmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.”
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10