Sigara yasağı genişliyor

2009 yılında kapalı alanlarda başlayan sigara içme yasağı genişletiliyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Alışveriş Merkezleri önü, ibadethane bahçesi, yürüyüş alanları ve çocukl

Bölgede Gündem 9.02.2016 10:30:00 0
Sigara yasağı genişliyor

Buna göre, kış aylarında kapalı mekanların camlı bölümlerinin tamamen kapatılarak sigara içilmesiyle ilgili yeni bir yasal düzenleme yapılacak.Ayrıca  açık alanda sigara yasakları da bu yıl uygulamaya geçecek. Buna göre, çay bahçesi gibi alanlarda sigara içen masa ile içmeyen masa yan yana olamayacak. Masalar arasında belirli mesafe şartı getirilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİGARAYI BIRAKANLARLA BİR ARAYA GELECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” dolayısıyla sigarayı bırakan 250'den fazla vatandaşa, özel bir resepsiyon verecek. Davetliler arasında, Erdoğan'ın yurt gezileri sırasında sigara içerken görüp, sigarayı kesin olarak bıraktırdığı 20 kişi de yer alacak. 
TÜRKMENİSTAN'DA SATIŞI DA YASAK
Sigara karşıtı politikalarıyla bilinen Türkmenistan'da tütün ve benzeri ürünlerin satışları ülke genelinde yasaklandı.Yasak kararının ardından dükkanlarında tütün ürünleri satanlar yaklaşık 5 bin 200 lira para cezasına mahkum olacak.
Türkmenistan'da 2000 yılında, sigara içmek sokaklar da dahil olmak üzere tüm kamuya açık alanlarda yasaklanmıştı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10