Altın fiyatları daha da yükselecek

Altında tırmanış sürüyor. Altının gram fiyatı, 105 lirayı aşarak yaklaşık 4,5 ayın en yüksek seviyesini gördü. 1 Ocak`ta 161 liradan satılan çeyrek altın ise 180 liradan satılıyor.Çerke

Çerkezköy 9.02.2016 15:30:00 0
Altın fiyatları daha da yükselecek

Yeni haftaya yükselişle başlayan altının gram fiyatı, küresel piyasalara bağlı olarak dolar kurunun 2,95'in üzerine çıkması ve altının ons fiyatının 1.175 doları aşmasının etkisiyle 28 Eylül 2015 tarihinden bu yana en yüksek seviyesi kadar çıktı. 

BİZLERDE MEMNUN DEĞİLİZ
Çerkezköy’de Altıntaş  Altın Satış Merkezi Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan, altındaki artışın nedenini altın ons fiyatının artmasından kaynaklandığını söyledi. Seyhan, “Yılbaşından bu yana altın ons fiyatının devamlı yükseliş göstermesi ve son günlerde de altın ons fiyatının 1.175 dolar seviyelerine çıkmasıyla birlikte altın fiyatları devamlı bir yükseliş gösteriyor. Bu fiyat artışlarından bizlere memnun değiliz.Ancak bizim elimizde değil. Altın alacak olan ihtiyaç sahipleri yada altına yatırım yapanlar bu fiyatlardan yine altın almalarını öneriyoruz. Çünkü yaz aylarında Haziran gibi altın ons fiyatı böyle yükselişini sürdürmeye devam ederde 1.200 dolar seviyesini bulur yada aşar ise fiyatlar daha da yükseliş gösterecektir. O zaman altının gramı da en az 120 lira olur. Bu günlerde altın almayanlar keşke Şubat ayında alsaydık diyebilir. Bu nedenle altın ihtiyacı olanlar yada altına yatırım yapanlar yinede bu günkü fiyatlardan alarak kazançlı çıkarlar. Özellikle çalışanlar için bu büyük bir kazanç sağlar diye düşünüyorum.”dedi.

FİYAT ARTIŞLARI SEKTÖRÜ ETKİLİYOR
Çerkezköy Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Müdürü Mehmet Yılancı, özellikle 2015 yılı içerisinde altında inişli  çıkışlı olarak başlayan fiyatların kuyumcular olarak kendilerini de etkilediğini ve bir yıldır altında istikrarsız bir iniş çıkış yaşandığını söyledi. Yılancı, “Altındaki son fiyat artışı işlerimizde de oldukça bir durgunluk yaşanmasına yol açtı. Daha önceki artışlarda elinde altını olup ta ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar artışlarda altın bozduran çok oldu. Ama şimdi yılbaşından bu yana atın fiyatlarındaki artış nedeniyle fazla altın bozduran da yok.Altın fiyatlarındaki artış önceleri dolara endeksliydi. Ama şimdi nedenini pek bizlerde bilmiyoruz ama altın ons fiyatının yükseliş göstermesinden kaynaklanıyor olmasıdır. Şu anda 22 ayar bileziğin gramı 105 liradan  işlem görüyor.Çeyrek altın ise 177.00-178.00-180.00 lira arasında işlem görüyor. Ata altın ise 730 lira oldu.Gram altın fiyatı da 105 liradan satılıyor. Temennimiz şuanki fiyatların uzun süre olduğu yerde kalmasıdır. Ama görülüyor ki daha da yükselecek gibi.”dedi. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10