Kubilay : " Sanayiciler sporu desteklesinler"

İlçedeki Sivil Toplum Kuruluşları, Dernekler ve Spor Kulüpleri ziyaretlerini aralıksız bir şekilde sürdüren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Süper Amatör Lig ekiplerinden1911 Çerkezköyspor Kulübü

Çerkezköy 10.02.2016 17:42:00 0
Kubilay :

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal’ın da eşlik ettiği ziyarette Kaymakam Kubilay, 1911 Çerkezköyspor’un Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi üzerindeki tesislerinde, Kulüp Başkanı Murat Narçın, Kulüp Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Camcı, Mehmet Aksoy, Muzaffer Savaş, Yakup Cin, Teknik Direktör Sefer Ekizoğlu ve futbolcular tarafından karşılandı. Kaymakam Kubilay, hafta sonu oynanan Sitespor maçında sert gelen topa kafa vurması sonucu fenalaşan İsmail İnan ile yakından ilgilenerek durumu hakkında bilgi aldı.

“KURS SAYIMIZI ARTIRDIK”

Çerkezköy’ün nüfusunun hızla arttığını kaydeden Kaymakam Kubilay, “Nüfusumuz 133 bini aşmıştır. Biz, başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın spor ve sanatsal faaliyetlerle uğraşmalarını istiyoruz. Bunun için başlattığımız Halk Eğitimi Kampanyası kapsamında bugüne kadar açılan bin 201 kursa toplam 25 bin 401 kursiyer katıldı. Kurslarımızın birçoğu da sportif kurslardı. Bununla birlikte okullarımızda da spor kulüpleri kurulması için çalışmalar başlattık. Hali hazırda 3 okulumuzda spor kulübü var. Bu sayıya 10 kulüp daha eklenmesi için uğraşıyoruz” diye konuştu.

“STADYUMDA YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Namık Kemal Bulvarı üzerindeki Kapalı Spor Salonu arkasında inşaatı duran Gençlik Merkezine de değinen Kaymakam Metin Kubilay, “Yüklenici firma yüzünden inşaat durdu. Biz de bu süreçte boş durmadık. Madem böyle bir aksilik oldu, bu durumun bize daha büyük bir tesisin kazandırılmasına vesile olması için çalıştık. Gençlik Merkezi’nin yanındaki boş alana bir stadyum yapılması için büyük yol kat ettik. Buradaki alanla ilgili sorunları giderdik. Şimdi Çerkezköy Belediyesi’nin İl Müdürlüğü’ne statla ilgili proje sunmasını ve projenin Genel Müdürlüğe gönderilmesini bekliyoruz. Bir aksilik çıkmazsa en kısa zamanda hem Gençlik Merkezi hem de stadyum için yapım çalışmalarına başlanılacak” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren 1911 Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Murat Narçın, “Bir şehirde spor kulüplerine yardım edecek kurumların başında Kaymakamlık ve Belediye gelir. Belediyemiz imkanlar doğrultusunda elinden geldiğince bize destek olmaya çalışıyor. Siz de bu ziyaretinizle bize destek olacağınızı gösterdiniz. İlginizden dolayı çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

“SANAYİCİLERİN DESTEK OLMASI ŞART”

Kulübün başarılı olabilmesi için maddi açıdan da desteklenmesi gerektiğini kaydeden Murat Narçın, “İlçemiz sanayi kentidir. Fakat sanayicilerimiz spora gereken desteği vermiyor. Birkaç sanayici spora destek verse, bu takım üst liglerde mücadele edebilir. Bu sayede şehrimizin tanıtımını da başarıyla yapma imkanı bulabiliriz” dedi. Narçın’ın bu talebi üzerine Kaymakam Kubilay da sanayicilerle görüşüp, ilçedeki spor kulüplerine destek olmaları konusunda konuşacağını ifade etti. Ziyaret sonunda Kaymakam Kubilay, kulüp yöneticileri ve futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

“SPOR YAPMAK ÖNEMLİDİR”

Kaymakam Kubilay ve beraberindekiler ardından ise 1.Amatör Küme’de mücadele eden Çerkezköy Doğanspor’u konuk etti. Çerkezköy’de ki kulüplerin yöneticileri  ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kubilay “ Bugün yöneticilerimize merhaba diyip hatır sormak istedik. Bununla birlikte birlik beraberliği pekiştirerek diyalogu artırmak istiyoruz. Gençlerimizin spor yapmalarını önemsiyoruz. Çünkü gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar” dedi.

“SAYIYI ARTIRMAMIZ GEREKİYOR”

Kubilay “ Çerkezköy’de geçtiğimiz yıl kültürel ve sportif yönden bir çok kurs açtık. Spor kulübü sayısını artıralım. Yaptığımız araştırma neticesinde Çerkezköy’de üç okulumuzun spor kulübü olduğunu öğrendik. Çerkezköy’ün nüfusuna göre gerçekten bu sayı azdır. Bu sayıyı en az ona yükseltmemiz gerekiyor. Bununla ilgili ise çalışma yapacağız. Bu okullardan çıkacak sporcular sportif anlamda her alanda başarılı olacaktır.Çerkezköy Doğanspor’un 1.Amatör, U-19,U-14 ve U-13 liginde mücadele ettiğini öğrendim. Bu saatten sonra sizlere nasıl destek veririz arayışı içinde olacağız. Çerkezköy’de yüzlerce sanayici bulunmaktadır. Sanayi kuruluşlarının Çerkezköy’de sporcuları desteklemelerini bekliyoruz. Sponsor bulmaları noktasında da çalışma yapılacak” diye konuştu.

“DOĞANSPOR AŞKI BAŞKADIR”

Ziyarette Çerkezköy Doğanspor’un kurucu Başkanlarından Aysal Güven’de konuştu. Çerkezköy Doğanspor’un geçmişteki başarılarından bahseden Güven, 1971 yılında kurulan kulübün Çerkezköy’ün en köklü kulübü olduğunu ifade etti. Çerkezköy Doğanspor yöneticilerinden ve aynı zamanda Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu BaşkanıYaşar Kuş “ Doğanspor aşkı bambaşkadır. 15 yıllık aranın ardından geçtiğimiz yıl Doğanspor’u tekrar kurarak 2.Lig’den sezona başladık. Büyük bir başarı örneği göstererek 1.Amatör Lige yükseldik. Bu yıl yaptığımız hatalar yüzünden Süper Amatör Ligin kapısından döndük. Bu yıl maçlarımızı Saray’da oynadık. Ona rağmen 80-100 taraftarımız geldi” dedi.

“TÜRKİYE ŞAMPİYONASINI HEDEFLİYORUZ”

Ziyaretten ötürü yönetim adına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a teşekkür eden Çerkezköy Doğanspor Başkanı Kazım Asbaş “ 1.Amatör Küme B Grubu’nda sezonu 25 puanla üçüncü sırada tamamladık. Yıl içinde emeği geçen bütün futbolcularımıza ve taraftarımıza teşekkür ediyorum.

U-19 Futbol takımımızdan çok umutluyuz. Ligde zirvede yer alıyoruz ve Türkiye şampiyonasına gitmeyi hedefliyoruz. Gelecek yıl U-19 futbol takımından gelecek kardeşlerimiz ile  A takımı kurmayı düşünüyoruz” açıklamasında bulundu. Ziyaretin sonunda ise Çerkezköy Doğanspor yönetimi günün anısına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a isminin yazılı olduğu Çerkezköy Doğanspor formasını hediye etti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10