Oto change şebekesine saray darbesi

Farklı şehirlerden çalınan araçların motor ve şase numaralarını değiştirip vatandaşlara satmaya çalışan şebeke, Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri taraf?

Saray 14.02.2016 14:43:00 0
Oto change şebekesine saray darbesi

İlçenin ıssız bir noktasında şüpheli şahısların kullandıkları aracı park edip, belli bir süre sonra aynı noktadan almaları ve bu durumun birden çok kez tekrarlanmasından şüphelenen vatandaşlar, durumu Saray polisine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olay yerine giderek aracın motor ve şase numarası değiştirilmiş çalıntı bir araç olduğunu belirledi. Bölgedeki kameraları incelemeye alan polis, aracın E.K. (22) ve A.S. (26) adlı şüpheliler tarafından kullanıldığını belirledi.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Olaya karışan iki şüphelinin adreslerini belirleyen polis, iki farklı ikamete düzenlediği eş zamanlı operasyonla E.K. ve A.S.’yi  yapılan operasyon ile yakaladı. Operasyonu genişleten ekipler E.K. ve A.S.’nin de aralarında bulunduğu 4 kişilik şebekenin, farklı şehirlerden çalınan ya da trafikten çekilmiş olan araçların motor ve şase numaralarını değiştirip, sahte belgelerle vatandaşa satmaya çalıştıklarını belirledi.

İKİSİ DE TUTUKLANDI
Şüphelilerden E.K.’nın ikameti yanında bulunan garajda yapılan aramada 1 adet change araç ele geçirilirken; A.S.’nin evinin yanında da farklı bir change araç daha bulundu. Şüphelilerin bir süre önce polis takibinden kurtulmak için de Edirköy Mahallesi yolu üzerinde kullandıkları çalıntı aracı yaktıkları tespit edildi. Ayrıca Pazarcık Mahallesi’nde de yine şüphelilerin kullandığı plakası ve şase numarası değiştirilmiş çalıntı bir araç bulundu. Saray Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından Adliye’ye çıkartılan iki şahıs tutuklanarak Tekirdağ cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, polis diğer iki şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını genişletti.

Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10