Vali Salihoğlu Çerkezköy'de hastane yeri baktı

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy'deki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne yeni bir yer bakmak için saat 12.00'da ilçeye geldi. Vali Salihoğlu daha sonra yapımı devam eden yeni Devl

Çerkezköy 15.02.2016 17:14:00 0
Vali Salihoğlu Çerkezköy

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, dün bir dizi ziyarette bulunmak için Çerkezköy’e geldi. Vali Salihoğlu’nun ilk durağı Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi oldu. Vali Enver Salihoğlu’nu burada Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Seyit Ali Gümüştaş, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Nihal Küçükyazıcı ve Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın ile hastane personeli tarafından karşılandı.
“26 DİŞ HEKİMİMİZ VAR”

Ziyarette Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Seyit Ali Gümüştaş, hastanenin faaliyetleri hakkında Vali Enver Salihoğlu’na bilgilendirmede bulundu. Hastane’nin Saray ve Kapaklı halkına da hizmet verdiğine dikkat çeken Gümüştaş, “Hekim sayımız yetersiz. Aktif çalışan 26 diş hekimimiz var. Hekim sayımızı artırmamız gerekiyor. Burada acil kısmına hafta içi 50-60, hafta sonu da 100’e yakın hasta geliyor. Bu rakamlar il merkezinin de üzerinde rakamlardır. Biz kadroyla ilgili talebimizi Bakanlığa bildirdik” diye konuştu.

 

AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ YOLDA
Türkiye’de uygulanan aile hekimliği modelinin başarılı bir şekilde sürdürüldüğüne vurgu yapan Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Seyit Ali Gümüştaş, “Bunun bir benzeri uygulama daha gündemde. Bu da Aile Diş Hekimliği’dir. Konuyla ilgili çalışmalar sürüyor. Tekirdağ’da çocuk diş hekimi de hiç yok. En kısa zamanda bu eksikliği de gidermek istiyoruz” açıklamalarında bulundu.
''HEKİM SAYISI AZ''
Tekirdağ genelinde 150’ye yakın diş hekimi bulunduğunu kaydeden Vali Enver Salihoğlu  “ Bu az bir rakam değildir. Fakat yine de diş hekimi sayısının 200’ü bulması gerekiyor. Yurttaşın ihtiyacı varsa gereken yapılmalıdır. Ülkemizde Uzman Diş Hekimi sayısı da oldukça az. Tekirdağ merkezde sadece 5 Uzman Diş hekimi var. Çerkezköy’de ise yok. Ülke olarak uzman diş hekimleri yetiştirmeliyiz” diye konuştu.

 

YENİ HASTANE İÇİN YER BAKTI
Konuşmaların ardından Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni gezen Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, başta çocuklar olmak üzere hastalarla da yakından ilgilendi. Vali Salihoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için yeni yer bakmak üzere hastaneden ayrıldılar. Vali Salihoğlu, yapılması planlanan diş hastanesi için 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı karşısında bulunan boş arazide incelemelerde bulundu.
NİSAN’DA HASTA KABULÜNE BAŞLAYACAK
Yani hastane için yer bakan Vali Enver Sallihoğlu, daha sonra yapımı devam eden Çerkezköy Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Salihoğlu ve berberindekiler burada Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Necati Karaoğlu tarafından karşılandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Seyit Ali Gümüştaş, “Hastanemizin geçici kabulü yapıldı. Yakında Bakanlıktan bir heyet incelemelerde bulunmak üzere buraya gelecek. İnşallah hastanemiz Nisan ayında hasta kabulüne başlayacaktır” dedi.
ESKİ BİNAYI DA YIKIN
Hastaneyi dolaşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, müteahhit firma yetkilisinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Salihoğlu, müteahhit firmaya eski binanın yıkımını yapıp yapmayacağını sordu. Yetkililerin, “Sözleşmede böyle bir şey yok ama biz gerekli teknik desteği vereceğiz” demesi üzerine, Vali Salihoğlu da “Bu işin teknik desteğini bilmem. Biz sizden eski binayı da yıkmanızı bekliyoruz” dedi. Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Seyit Ali Gümüştaş da yüklenici firmanın eski binayı yıkacağına dair daha önce kendilerine söz verdiğini anımsattı. Vali Salihoğlu buradaki incelemelerinin ardından ilçeden ayrıldı.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10