Kendi küçük, yüreği kocaman

Suriye'de yaşanan iç savaşın 5. yılında binlerce insan hayatını kaybederken, milyonlarca kişinin de hayatı darmadağın oldu. Savaştan en çok etkilenenler ise şüphesiz çocuklar oldu.

Çerkezköy 15.02.2016 17:39:00 0
Kendi küçük, yüreği kocaman

3 yıl önce Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan 6 çocuklu ailenin ikinci çocuğu olan 12 yaşındaki Musa Cabir,  1,5 yıl önce Annesi’ni Suriye’de bırakarak babası ve üvey annesi ile birlikte Çerkezköy'e yerleşti. Esad rejiminden bombardımanından kaçarak Türkiye'ye sığınan binlerce çocuktan birisi olan küçük Musa Cabir, Çerkezköy’de çalıştığı  Yılmaz Erkek Kuaföründe mesleği öğrenip para kazanırken, hem ailesine destek oluyor, hem de yaşama yeniden tutunmayı öğreniyor.  

Sempatik tavırları ve sıcaklığı ile de kuaföre gelen müşterilerin gönlünde taht kuran Musa, kuaförden topladığı harçlıklar ve müşterilerin verdiği bahşişlerle de aile bütçesine küçük yüreği ile büyük bir katkı sağlıyor.

OKULA GİTMEK İSTİYOR
En büyük hobisinin dükkanda temizlik yaparken bilgisayardan Sertaç Ortaç’ın şarkılarını dinlemek olduğunu ifade eden Musa “Ayrıca izin günlerimde kardeşlerim ve arkadaşlarım ile top oynamayı çok istiyorum. Kardeşlerim ile birlikte Suriye’deyken okula gidiyordum. Türkiye’ye gelince okulumu da yarıda bıraktım. En büyük halim Türkiye’de okuyabilmek. Ama prosedürler müsaade etmediği için bu hayalimi gerçekleştiremiyorum. Benim gibi Çerkezköy’de yüzlerce çocuk bu sıkıntıyı yaşıyor. Türkçeyi rahat kullanıyorum ve her yönüyle kendimi ifade ediyorum” dedi ve okula gitmek için yetkililerden destek istedi.

YAŞIT ARKADAŞI YOK

Türkiye'yi çok sevdiğini, ilk geldiklerinde Gaziantep’te zor şartlarda yaşadıklarını ifade eden Musa “Çerkezköy’ü çok sevdim. Yaşıt arkadaşım yok. Ama hep yaşımdan büyük ağabeylerimi arkadaş ediniyorum. Suriye’deyken evimiz bombalandı. Uçakların şehri nasıl bombaladıklarını gördüm. Suriye’de 5 odalı bir evde kalırken, Türkiye’deki evimiz tek odalı. Babam Suriye’de taksicilik yapıyordu. Şimdi ise Çerkezköy’de bir fabrikada işçi olarak çalışıyor. Suriye’de kalan yakınlarımı çok seviyorum. Zaman zaman telefon ile arayarak Arapça halini hatırını soruyorum” dedi.

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10