"Doğum Öncesi ve Gebelik" anlatıldı

Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ Tabip Odası ve Tekirdağ İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile sağlık hakkında önemli ipuçlarının verildiği bilgilendirme toplantılarına &q

Süleymanpaşa 19.02.2016 16:46:00 0

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü doktorlarından Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Hülya Becerir’in sunumu ve anlatımıyla gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Berkay Çakır, Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Yücel Ayaz ve vatandaşlar katıldı. Doğum Öncesi ve Gebelik konusunda önemli bilgilerin vatandaşlarla paylaşıldığı etkinlikte Dr. Hülya Becerir; gebelik ve doğumdaki amaç, gebeliğe hazırlık dönemi, doğum hazırlık dönemi, gebelik, anne karında gelişim, gebelikte kontroller, nikotinin gebeliğe etkileri, gebelikte duygu durumu, hamilelikte yaşanan fiziksel değişimler, ilk 3 aylık dönem, ikinci 3 aylık dönem ve üçüncü üç aylık dönem, kaygı ve korkuyu azaltma yolları, doğumda babanın rolü ve görevleri, doğum, suni sancı, ağrı geldiğinde yapılacaklar ve sezaryen doğum hakkında bilgilendirmede bulundu.

Dr. Hülya Becerir’in sunumunun ardından Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Berkay Çakır değerli bilgi paylaşımından dolayı Becerir’e teşekkür ederek çiçek takdim ederken etkinlik sonunda katılımcılara sandviç, ayran ve doğum sonrası önemli bilgilerin olduğu magnet dağıtımı yapıldı.

Öte yandan uzman hekimler Süleymanpaşalılar ile buluşuyor etkinliğin 25 Şubat Perşembe günü 12.00 – 13.00 saatleri arasında “Aile İçi İletişim” konusunda Psikiyatri Uzmanı Dr. Mehmet Doğan’ın paylaşımları ile Belediye Kültür Merkezi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10