Sardunya Çiçekleri liseliler için sahnelendi

Kapaklı'da eğitim öğretim gören 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerini geçtiğimiz hafta Savaş Çiçekleri adlı tiyatro oyunuyla buluşturan Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdür

Çerkezköy 23.02.2016 14:36:00 0
Sardunya Çiçekleri liseliler için sahnelendi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü’nün sosyal sorumluluk kapsamındaki etkinlikleri “Sardunya Çiçekleri” isimli tiyatro oyunuyla devam etti. Kapaklı’da lise eğitimi gören bini aşkın öğrenci için organize edilen Sardunya Çiçekleri isimli tiyatro oyunu, Tiyatro Gürler ekibi tarafından sahnelendi. Oyunu Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan ve Çerkezköy OSB Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce ile birlikte bini aşkın öğrenci izledi.

SARDUNYA ÇİÇEKLERİ İNSAN GİBİDİR
‘Sanat Haykırır, Tiyatro Gürler’ sloganıyla yolan çıkan ekip, sahneledikleri Sardunya Çiçekleri adlı oyunla madde bağımlılığı konusunda gençleri bilinçlendirmeye çalışıyor. Sardunya Çiçekleri, her türlü toprakta yetişir. Bakımı kolaydır ancak değişikliklerden çabuk etkilenir, tıpkı insanlar gibi. Yetiştiği saksıya ev gibi uyum sağlar.
SEZEN AKSU ŞARKILARINA DA YER VERİLDİ
Toplumsal yanı ağır basan Sardunya Çiçekleri adlı oyunun yazarlığı Elçin Gürler’e aitken, yönetmenliğini ise Devlet Tiyatrolarının deneyimli ismi Ayşen İnci üstlendi. Oyunda Yasemin Tunca, Koray Kadirağa, İzzet Civril, Gözde Gülbay, Gizem Genç ve Onur Bilge rol aldı. Dekor tasarımı Burhan Yılmaz üstlenirken, oyunun müzikleri Can Atilla’ya, müzik uygulaması ise Melikcan Zaman’a ait. Gerçekçi dokuların olduğu oyunda Sezen Aksu şarkıları da yer alıyor.
MADDE BAĞIMLILIĞI ANLATILIYOR
Çiçeklerine bir inci gibi bakan Gönül ve babası Sefa Bey’in sıradan hayatları, geçim sıkıntısını aşma çabasıyla geçmektedir. Petek ve Nimet ise kolay yoldan değiştirecekleri bir hayatın hayalini kurmaktadır. Ailesini yıllar önce terk eden İbrahim, bir gece vakti geri döner. Amacı elindeki maddeleri satıp kısa süre içerisinde yeni bir hayata başlamaktır. İbrahim’in planına babasının genç eşi Nimet de dâhil olunca orta halli bu ailenin fertleri kendilerini beklemedikleri olayların içinde bulur. Bağımlılığın normalleştiği, neredeyse lise çağlarına kadar kolay ulaşılabilir olduğu günümüz dünyasında “Sardunya Çiçekleri” oyunu, bunu bir aile merceğinde incelemektedir. Oyunda, gerçek mutluluğun ve bir çatı altında aile olmanın zorluğu güncel bir dil ile işlendi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10