Erdoğan: "Seçimler 13 Mart'ta yapılsın"

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkan adayı Barış Erdoğan önceki akşam Eski İlçe Başkanı Saim Özkan ve eski yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi.

Çerkezköy 25.02.2016 16:20:00 0
Erdoğan:

Hafta içinde gerçekleştirilecek ilçe delege seçimlerinin ayrı saatlerde yapılmasını doğru ve demokratik olmadığını kaydeden Erdoğan, seçimlerin herkesin evinde olduğu gün 13 Mart tarihinde yapılmasının CHP’ye yakışan bir hareket olacağını ifade etti.

“SEÇİMLER İPTAL EDİLMİŞTİ”

Yaklaşan delege seçimleri ve ilçe kongresi nedeniyle bir basın açıklaması yapma zorunluluğu hissettiklerini kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkan adayı Barış Erdoğan “Bilindiği gibi Çerkezköy,Çorlu ve Süleymanpaşa da yapılan delege seçimleri iptal edildi ve yenilenmesine karar verildi. Seçimlerin iptal edilmesinin nedeni yapılan usulsüzlükler ve demokratik olmayan uygulamalardı. Süreci özetlemek gerekirse, aslında her şey Saim Özkan başkanlığındaki yönetiminin 16 Temmuz 2014 tarihinde haksız ve hukuksuz bir şekilde bazı baskılar sonucu görevden alınmasıyla başladı. Daha sonrada beş kişilik kayyum heyeti atandı. Bu dönemde de bir çok yanlışlıklar devam etti ve bu günlere geldik” diye konuştu.

“SEÇİM YAPILMAMIŞTIR”

Delege seçimlerinde ilçe yönetiminin kongre yönetmeliğine aykırı işlemler yaptığını öne süren Erdoğan “ Eylül 2015 tarihinde başlayan kongreler süreci 1 Kasım genel seçimleri dolayısıyla Genel Merkezimizce 2015 Kasım- Aralık aylarına ertelenmiştir. Bu süreçte Çerkezköy ilçe yönetimi yapması gereken delege seçimlerini yapmayıp tüzüğe ve yönetmenliklere aykırı hareket etmiştir. İlçe seçim kurulu ve genel merkeze yaptığımız yazılı itirazlar sonucu genel merkez usulsüz, tüzüğe ve kongreler yönetmenliğine aykırı işlemler yapıldığı için Çerkezköy de yapılacak ilçe kongresini durdurmuş ve ileri bir  tarihe ertelemiştir. Gelinen noktada Tekirdağ İl kongresi bizimle ayni kaderi paylaşan Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy üye ve delegelerinden yoksun bir şekilde yapılmıştır. Genel Merkezimiz kongreler sürecini tekrar başlatmış olup delege seçimi yapılmayan Çerkezköy’de seçim sürecinin tamamlanması için ilçe başkanlıklarına bir genelge göndermiştir” dedi.

“YANLIŞLAR DEVAM EDİYOR”

CHP İlçe yönetiminin bir süredir yanlışlık yaptığını ve bu yaptığı yanlışlıkları da düzeltmediğini ifade eden Erdoğan  “ İtirazımız ve mücadelemiz sonucunda Çerkezköy İlçe yönetimi masa başında değil sandık başında delege seçimi yapmak zorunda kalmıştır. Ama yanlışlıklar devam etmektedir. Delege seçimi tarih ve saatleri ilçemizde yaşayan üyelerimizin çalışma koşullarına uygun değildir. Bizim istediğimiz ise delege seçiminin 13 Mart 2016 Pazar günü  08.00-17.00 saatleri arası yapılması yönündedir. Bu konuda örnek çok. Milletvekilliği ve belediye başkanlığı aday  belirleme seçimleri bu şekilde yapılmış ve başarılı olmuştur. Sonuç itibariyle bizim tek isteğimiz geniş katılımlı şeffaf bir seçim süreci yaşanılmasıdır” diye konuştu.

Haber/Selçuk DURMAZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10