Doğan: " Son kurban Selimoğlu oldu"

Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Eğitim Merkezi Müdürü Tuğrul Selimoğlu'nun sebepsiz yere görevden alınmasına sert tepki gösterdi.

Çerkezköy 25.02.2016 16:30:00 0
Doğan:

İki yıl önce başlayan idare kıyımlarının devam ettiğini kaydeden Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan “ İlimizde Eğitim Bir Sen’li olmayan tüm idarecilerin görevine son verildi. 350’ye yakın okul müdürü ve buna bağlı olarak yüzlerce müdür yardımcısı sırf Eğitim Bir Sen üyesi olmadıkları gerekçesiyle görevlerinden alındı. Son kurban ise Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Eğitim Merkezi Lisesi Müdürü Tuğrul Selimoğlu’dur” diye konuştu.

“BAŞARILI OLMUŞTUR”

Doğan “ Tuğrul Selimoğlu ne yaptı ki, görevinden alındı. Yüz kızartıcı bir suçu mu var, yoksa başarısız mı? Tabi ki hayır. Geçen yıl Nisan ayında beş yıllık bir teftişi başarı ile tamamlamıştır. Avrupa birliğinden 140 bin euro proje desteği aldı. 30 öğrencisini yurtdışında staja gönderdi. Ayrıca bu yıl için 35 öğretmeni de İsveç, Hollanda ve Litvanya’ya göndermeye hazırlanıyordu. Yine bu yıl içersinde Trakya Kalkınma Ajansından 250 bin TL’lik proje desteği hazırlamıştı. Görüldüğü gibi başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür beklerken, hem de hiçbir gerekçe sunulmadan görevinden alındı.

Türkiye’de ilk defa uygulanan ve diğer okullarda da uygulamasına geçilen “ öğrenci gözüyle öğretmen” projesi de Tuğrul Selimoğlu’nundur. Projeleri ile Türkiye’ye mal olmuştur. Ama bütün bu çalışmalar Çerkezköy İlçe Milli Eğitim ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün gözünde geçerli değildir. Onların gözünde tek geçerli olan yandaş olmak, Eğitim Bir Sen’li olmaktır. İlimizde eğitim geriye gidiyormuş. TÜİK sonuçlarına göre Tekirdağ İller sıralamasında 46’ıncı olmuş. Kimin umurunda. Bu kafayla ülkemiz 10 yılda PİSA testinde 65 ülke arasından 40’lara düştü. Türkiye okur yazarlığı matematik okur yazarlığı, fen okul yazarlığı dallarında yapılan bu sıralamalarda dünyanın gelişmiş ülkeleri sonuçları iyi analiz ederek tedbir alırken, ülkemizin eğitim yönetiminde yetkili olanların ise umurunda bile değil. Onların işi gücü yandaşlık ve kayırmacılıktır” açıklamasında bulundu.

“HİÇBİR BAŞARI CEZASIZ KALMAMAKTADIR”

Çerkezköy’de en iyi idareciler ve öğretmenlerin saf dışı edilerek, torpillerle oluşturulan kadro yüzünden Çerkezköy eğitiminin kan kaybettiğini kaydeden Doğan “ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde idareci ve öğretmenler üzerinde tam tahakküm sağlanarak adalet, özgürlük ve ifade hürriyeti yok edilmiş gibidir. Tuğrul Selimoğlu gibi iyi yetişmiş, insan gücümüz bizim beşeri sermayemizdir. Göz göre göre beşeri sermayenin tahrip edilmesi, ülkeye eğitim yoluyla yapılmış en büyük kötülüktür. Öte yandan beşeri sermayesi tahrip ederek, eğitimin içinden adaleti çıkararak eğitime yapılacak yatırımlar, verilecek gayretlerde boşadır. Yetkililere sesleniyoruz. Tekirdağ eğitimi tahrip edilmeye devam etmektedir. Valimiz, milletvekilleri, il milli eğitim müdürümüz bindiğiniz dal kesiliyor. Hayat damarlarımız kopuyor. Siz ne zaman bu tahribata dur diyeceksiniz” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10