" Mum ışığında bugünlere geldim"

TBMM Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu dün Çerkezköy'e gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Çerkezköy 25.02.2016 17:03:00 0

Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Dernek Başkanı Okan Sevgi ve yönetimi tarafından karşılanan Türkiye’nin ilk roman milletvekili Özcan Purçu beraberindekiler ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret ederek belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Purçu, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın başarılı çalışmalar yaptığını duyduğunu ifade ederek Akay’a çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Çerkezköy’ün daha iyi yerlere gelmesi için canla başla özverili bir şekilde çalışıyoruz” dedi. Özcan Purçu’nun Çerkezköy ziyaretinde kendisine  CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Dernek Başkanı Okan Sevgi, Romanlar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar eşlik etti.

“SIKINTILARIMIZ VAR”

Çerkezköy Belediyesinden ayrılan heyet daha sonra Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneğine geçerken, Purçu’yu burada kalabalık bir roman vatandaşı topluluğu karşıladı. Roman vatandaşların sıkıntılarını dile getiren Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Dernek Başkanı Okan Sevgi “Romanlar olarak bizlerin ülke çapında  genelde bulunan sorunlarımızı Çerkezköy’de de yaşıyoruz. Çerkezköy’de yaşayan biz Romanlar olarak bizlerin en büyük sıkıntısı İstihdam, barınma, eğitim,yol ve iş sorunudur. Bunların sizlerin aracılığıyla mecliste dile getirerek çözümlenmesini istiyoruz. 40 yılı aşkın Çerkezköy’de Fatih Mahallesinde yaşıyoruz. Burada toplam 500 haneyiz. Bunun 250 hanesi Roman, 250 hanesi ise doğu ve güney doğudan gelenler oluşturuyor. Burada birliktelik içersinde kardeşçe yaşıyoruz.  Biz bugüne kadar ne yaşadığımız yerde ne de başka yerde insanlara zarar vermedik. Roman vatandaşlarımızın bir çok çocuğu geçim sıkıntısından dolayı okula gitmiyor, gidenlerde  ortaokuldan sonra devam etmiyor. Bu insanlarımızın işi olup geçinseler çocuklarını rahatlıkla okutabilecekler” dedi.

“ÇOCUKLARINIZI OKUTUN”

Kamuda çalışan roman vatandaşlarının sayısının az olduğunu kaydeden Sevgi “bu sayının çoğalmasını istiyoruz. Kimi aileler çöp işinde, bazıları hamallık, müzisyenlik yaparak geçimlerini sağlıyorlar” dedi. Vatandaşların sıkıntılarını çok iyi bildiğini kaydeden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu “Bende naylon çatırlarda doğup büyüdüm. Annem ve babam sepetçilik yapıyordu. Çadırda mum ışığında ve sokak lambası altında ders çalıştım. İmkansızlıklara rağmen okumaktan vazgeçmedim. Çocuklarınızı mutlaka okutunuz. Bu ülkede kesinlikle ayrımcılık yoktur. Türkiye Büyük Millet Meclisinde ben tek Roman milletvekiliyim ve mecliste tüm parti milletvekilleri bana saygı duyuyor ve ilgi gösteriyorlar. Bütün roman vatandaşlarımızın sıkıntılarının çözümlenmesi için çalışıyorum. Ben sizlerin sayesinde milletvekili oldum.  Biz her şeyi dışarıdan beklemeye alışmış ve beklemeye de yoksul hale gelmişiz. Artık dışarıdan beklemek yok. Bilinçli olacağız. Bilinçli olmak içinde çocuklarımızı da okutmalıyız. Sizlerin istihdam, sağlık,barınma ve okul sorunlarınızın bir an önce çözümlenmesine çalışacağım” diye konuştu.

YAŞAR KUŞ’U ZİYARET ETTİ

Roman ve Müzisyenler Derneğinden ayrılan Purçu daha sonra Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş’u da ziyaret etti. Milletvekili Özcan Purçu’yu ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Kuş “ Bu gün Çerkezköy ziyareti kapsamında odamızı da ziyaret ederek bizleri onurlandıran CHP İzmir Milletvekili ve TBMM katip üyesi Özcan Purçu’ya oda yönetimim ve üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Sizlerin çalışmalarınızı yakından takip ediyor ve taktirle karşılıyoruz” diye konuştu. Şoför esnafının sıkıntılarından da bahseden Kuş, Milletvekili Purçu’dan sorunların çözümü için destek istedi. Başkan Yaşar Kuş günün anısına Milletvekili Özcan Purçu’ya bir mont hediye etti.  Montu giyen Özcan Putçu ‘şimdi kendimi kırk yıllık şoför esnafı olarak gördüm” diye konuştu. Çerkezköy’de ki ziyaretlerinin ardından CHP İzmir Milletvekili ve TBMM katip üyesi Özcan Purçu Saray’a geçti.

Haber/Selçuk DURMAZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10